Εύκολη πατατοσαλάτα

Μια υπέροχη πατατοσαλάτα με έξτρα λεμονάτη γεύση. Το γιαούρτι δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που σίγουρα θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 5

Εύκολη πατατοσαλάτα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών MAGGI και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις πλυμένες και καθαρισμένες πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε τέταρτα, για να βράσουν πιο γρήγορα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες για περίπου 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Είναι έτοιμες όταν μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι. Σε αυτό το σημείο τις αποσύρουμε από την φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να διαλύσουμε τις πατάτες. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα την πατατοσαλάτα σε πιάτο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.