Εύκολη πατατοσαλάτα
H υπέροχη πατατοσαλάτα του Τάσου Αντωνίου με έξτρα λεμονάτη γεύση. Το γιαούρτι δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που σίγουρα θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Servings: 5
Calories: 172θερμίδες
Ingredients
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν την πρώτη βράση. Είναι έτοιμες όταν μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι. Σε αυτό το σημείο τις αποσύρουμε από την φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να διαλύσουμε τις πατάτες. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα την πατατοσαλάτα σε πιάτο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Advertisement
Υπέροχη και λαχταριστή πολυ!! Την φτιάχνω κάθε εβδομάδα στο οικογενειακό τραπέζι
Λαχταριστή συνταγή! Εύγε