Περίσσεψαν σοκολατένια αυγά; Δες τι θα τα κάνεις

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το Πάσχα τέλειωσε, αλλά όχι το ίδιο και οι πασχαλινές λιχουδιές! Πολλές φορές περισσεύουν πασχαλινά αυγά, τσουρέκι, και φυσικά σοκολατένια αυγά. Όπως φαντάζεστε, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται να πεταχτεί, και κυρίως η σοκολάτα, η οποία με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πολλούς ακόμα μήνες.

Δείτε αναλυτικά συνταγές και ιδέες για ό,τι περίσσεψε το Πάσχα εδώ! 

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε άμεσα τα σοκολατένια αυγά, φτιάξτε ένα σοκολατένιο γλυκό, όπως π.χ. σοκολατόπιτα, και λιώστε τα πασχαλινά αυγά αντί για κουβερτούρα, στις ίδες ποσότητες της συνταγής. Αν έχετε λιγότερα πασχαλινά αυγά, αναμείξτε τα μαζί με κουβερτούρα στο μπεν μαρί.

Δείτε περισσότερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα εδώ! 

Αν θέλετε να φυλάξετε τη σοκολάτα των πασχαλινών αυγών για περισσότερο καιρό, η λύση είναι απλή. Λιώστε τα αυγά σε μπεν μαρί και μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε λαδόκολλα. Απλώστε τη σοκολάτα με μαρίζ ώστε να γίνει επίπεδη με πάχος περίπου 1 εκ. Κλείστε τη λαδόκολλα περιμετρικά για να μη χυθεί η σοκολάτα και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Κατόπιν, κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό. Η (ξανα)λιωμένη σοκολάτα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Απλώς θυμηθείτε ότι όσες φορές επαναλμβάνετε τη διαδικασία λιωσίματος και παγώματος, η σοκολάτα δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά στη συνταγή σας. Συνεπώς, μια φορά είναι αρκετή!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.