ΑρχικήΆρθραΠερίσσεψαν σοκολατένια αυγά; Δες τι θα τα κάνεις

Περίσσεψαν σοκολατένια αυγά; Δες τι θα τα κάνεις

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το Πάσχα τέλειωσε, αλλά όχι το ίδιο και οι πασχαλινές λιχουδιές! Πολλές φορές περισσεύουν πασχαλινά αυγά, τσουρέκι, και φυσικά σοκολατένια αυγά. Όπως φαντάζεστε, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται να πεταχτεί, και κυρίως η σοκολάτα, η οποία με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πολλούς ακόμα μήνες.

Δείτε αναλυτικά συνταγές και ιδέες για ό,τι περίσσεψε το Πάσχα εδώ! 

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε άμεσα τα σοκολατένια αυγά, φτιάξτε ένα σοκολατένιο γλυκό, όπως π.χ. σοκολατόπιτα, και λιώστε τα πασχαλινά αυγά αντί για κουβερτούρα, στις ίδες ποσότητες της συνταγής. Αν έχετε λιγότερα πασχαλινά αυγά, αναμείξτε τα μαζί με κουβερτούρα στο μπεν μαρί.

Δείτε περισσότερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα εδώ! 

Αν θέλετε να φυλάξετε τη σοκολάτα των πασχαλινών αυγών για περισσότερο καιρό, η λύση είναι απλή. Λιώστε τα αυγά σε μπεν μαρί και μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε λαδόκολλα. Απλώστε τη σοκολάτα με μαρίζ ώστε να γίνει επίπεδη με πάχος περίπου 1 εκ. Κλείστε τη λαδόκολλα περιμετρικά για να μη χυθεί η σοκολάτα και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Κατόπιν, κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό. Η (ξανα)λιωμένη σοκολάτα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Απλώς θυμηθείτε ότι όσες φορές επαναλμβάνετε τη διαδικασία λιωσίματος και παγώματος, η σοκολάτα δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά στη συνταγή σας. Συνεπώς, μια φορά είναι αρκετή!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κολοκυθένια πίτα

Συνταγή για ελαφριά κολοκυθένια πίτα.

Σελινάκι σουφλέ

Συνταγή για σελινάκι σουφλέ σε 5 λεπτά!

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Περισσότερα άρθρα

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ