ΑρχικήΆρθραΤι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

To Πάσχα τελείωσε και άφησε πίσω, εκτός από ωραίες αναμνήσεις, και άφθονα πασχαλινά αυγά. Εμείς σας δίνουμε γρήγορες, εύκολες και λαχταριστές συνταγές και λύσεις για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.

  • Σαλάτα Νισουάζ

Η σαλάτα νισουάζ με αυγά, λαχανικά της εποχής και τόνο είναι μια πρώτης τάξεως λύση. Γεμάτη χρώματα και πλούσια σε γεύση, σας ταξιδεύει στη Γαλλία και μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο. Βρείτε τη συνταγή για σαλάτα Νισουάζ εδώ.

  • Σαλάτα με βραστά λαχανικά

Εμείς σας προτείνουμε να βράσετε φασολάκια (κατεψυγμένα, περίπου 250 γρ.) σε βρασμένο νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να χάσουν την τραγανή υφή τους και στη συνέχεια να τα ξεβγάλετε αμέσως με κρύο νερό.  Παράλληλα, βράστε και 3-4 πατάτες, 3 παντζάρια και 2 καρότα. Αφού ετοιμαστούν όλα τα λαχανικά, κόψτε τις πατάτες, τα παντζάρια και τα καρότα σε φέτες και ανακατέψτε τα μαζί με τα φασολάκια, μαρούλι ή ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 4 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες. Περιχύστε με ελαιόλαδο και λίγο ξίδι (κατά προτίμηση μπαλσάμικο). Για επιπλέον γεύση, προσθέστε 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μυρωδικά όπως ρίγανη ή δυόσμο.

Δείτε ακόμα:

  • Σαλάτα με φακές

Σε μια κατσαρόλα, βράζετε σε αλατισμένο νερό  200 γρ. φακές μαζί με 1 φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε μια μεγάλη ντομάτα σε μικρά κυβάκια,  3 αυγά σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε και τις φακές, μαϊντανό ή άνηθο και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο.

  • Αυγά γεμιστά με τυροκαυτερή ή ντιπ-φοντύ

Φτιάξτε σπιτική τυροκαυτερή για να γεμίσετε τα αυγά. Θα χρειαστείτε 300 γρ. φέτα σε τρίμμα, 100 γρ. ανθότυρο, 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βγάζετε τα σπόρια από τις δυο πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα μίξερ ή στο μούλτι, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα. Προσθέτετε τους κρόκους από 8 αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Με το μείγμα γεμίζετε τα ασπράδια των αυγών. Αν δεν σας αρέσει η τυροκαυτερή, δοκιμάστε να γεμίσετε τα αυγά με ένα ντιπ-φοντύ με μαγιονέζα, τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά.

  • Ντιπ με τυρί και μπέικον

Τηγανίζετε 8 φέτες μπέικον, τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τις ψιλοκόβετε. Πολτοποιείτε 6 αυγά και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τις ψιλοκομμένες φέτες μπέικον, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 200 γρ. τριμμένο τυρί  της αρεσκείας σας, 1 κ.γλ. πάπρικα, 2 κ.σ.μουστάρδα, 1 κ.σ. ξίδι κι ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε το ντιπ με αγγούρι ή καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια, φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνια.

  • Ντιπ με πιπεριές και γιαούρτι

Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνετε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε ροδέλες, 3 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες,  1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο, 2 κ.σ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. κάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια, ρίχνετε και 4 αυγά κομμένα σε κομμάτια και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Σερβίρετε με ψωμί φρυγανισμένο, τορτίγιας ή με λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

  • Ντιπ με σολομό

Πολτοποιείτε 5 αυγά  και τα ανακατεύετε  με ½ φλιτζ. καπνιστό σολομό, ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο, και 4 κ.σ. μαγιονέζα. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι,  3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χυμό μισού λεμονιού κι ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, κριτσίνια ή με λαχανικά.

  • Αυγά στον φούρνο με τυρί και μπεσαμέλ

Για την μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα θα ζεστάνετε 3 κ.σ.ελαιόλαδο και θα προσθέσετε 4 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς . Μόλις το αλεύρι αρχίσει να αποκτά ένα ρόδινο χρώμα, προσθέστε σιγά σιγά 250 ml φρέσκο γάλα. Αφήνετε τη μπεσαμέλ να βράσει και μόλις πήξει, αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά, και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζετε 8 αυγά, τα κόβετε σε λεπτά φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.  Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ και  200 γρ. τριμμένη γραβιέρα.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Σερβίρετε αμέσως.

  • Αυγά στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Ετοιμάζετε μια κλασική σάλτσα ντομάτας, κατά προτίμηση ελαφρώς καυτερή, και λίγο πριν είναι έτοιμη, ρίχνετε στη σάλτσα 1 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα και 2 κ.σ. ρίγανη. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνετε 8 αυγά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Στη συνέχεια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτο: foodjimoto.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Τάρτα με κρέμα τυριών

Συνταγή για τάρτα με πράσο και κρέμα τυριών!

Kοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας

Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας!

Περισσότερα άρθρα

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ