Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Συνταγή για αγαπημένο πιλάφι με μοσχαράκι.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα, 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο βοδινού MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. Αφήνουμε στην άκρη, προσέχοντας να παραμείνει ζεστός ο ζωμός μας.

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2-3 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Συμπληρώνουμε με το ζεστό ζωμό βοδινού MAGGI ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. 

Δοκιμάζουμε το κρέας: πρέπει να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και 4 φλιτζ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

 

μαμα πειναω youtube.com