Η γενιά των millennials βρήκε το φαγητό-σήμα κατατεθέν της. Μετά τη φρενίτιδα που προκάλεσε η ροζ σοκολάτα, σειρά έχει το ροζ μαρούλι, ένα ιδιαίτερο είδος από την οικογένεια των μαρουλιών και χάρη στο μοναδικό του χρώμα έχει κλέψει τα βλέμματα όλων των foodies στο Instagram.
Διαβάστε ακόμα:
Αυστηρά για σοκολατόβιους! Μετά από 80 χρόνια δημιουργήθηκε νέα γεύση σοκολάτας
Πρόκειται για το Radicchio del Veneto, ή αλλιώς La Rosa del Veneto, ένα είδος ροζ ραντίτσιο που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή Veneto της Ιταλίας. Πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή του ροζ μαρουλιού και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Οι αγρότες φροντίζουν ώστε τα φυτά να μεγαλώνουν κυρίως στη σκιά, όπου το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στο στέλεχος. Με αυτό τον τρόπο τα φύλλα διατηρούν το χαρακτηριστικό αχνό ροζ χρώμα τους και δεν σκουραίνουν. Στην γεύση, το ροζ μαρούλι είναι ελαφρώς πικρό αλλά και γλυκό, ενώ στην υφή μοιάζει αρκετά με το γαλλικό μαρούλι.
Ίσως το ροζ μαρούλι είναι μια λύση για όλους εμάς που δεν αντέχουμε τις πράσινες σαλάτες, να δούμε τα λαχανικά με άλλο μάτι. Προς το παρόν, απολαύστε μερικές ιδέες σερβιρίσματος και συνταγές με το φωτογενές ροζ μαρούλι.
https://www.instagram.com/p/Bf1o4uAn4ln/
https://www.instagram.com/p/BflzqDdBGvi/?tagged=pinklettuce
https://www.instagram.com/p/Bf05srIAe9E
https://www.instagram.com/p/Bd5Np6EB7w2/?tagged=pinklettuce
https://www.instagram.com/p/BDI12SzhcS_/?tagged=pinklettuce