ΑρχικήΆρθραTo ροζ μαρούλι, η νέα τρέλα που “έριξε” το Instagram

To ροζ μαρούλι, η νέα τρέλα που “έριξε” το Instagram

Η γενιά των millennials βρήκε το φαγητό-σήμα κατατεθέν της. Μετά τη φρενίτιδα που προκάλεσε η ροζ σοκολάτα, σειρά έχει το ροζ μαρούλι, ένα ιδιαίτερο είδος από την οικογένεια των μαρουλιών και χάρη στο μοναδικό του χρώμα έχει κλέψει τα βλέμματα όλων των foodies στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστηρά για σοκολατόβιους! Μετά από 80 χρόνια δημιουργήθηκε νέα γεύση σοκολάτας

Πρόκειται για το Radicchio del Veneto, ή αλλιώς La Rosa del Veneto, ένα είδος ροζ ραντίτσιο που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή Veneto της Ιταλίας. Πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή του ροζ μαρουλιού και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι αγρότες φροντίζουν ώστε τα φυτά να μεγαλώνουν κυρίως στη σκιά, όπου το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στο στέλεχος. Με αυτό τον τρόπο τα φύλλα διατηρούν το χαρακτηριστικό αχνό ροζ χρώμα τους και δεν σκουραίνουν. Στην γεύση, το ροζ μαρούλι είναι ελαφρώς πικρό αλλά και γλυκό, ενώ στην υφή μοιάζει αρκετά με το γαλλικό μαρούλι.

Ίσως το ροζ μαρούλι είναι μια λύση για όλους εμάς που δεν αντέχουμε τις πράσινες σαλάτες, να δούμε τα λαχανικά με άλλο μάτι. Προς το παρόν, απολαύστε μερικές ιδέες σερβιρίσματος και συνταγές με το φωτογενές ροζ μαρούλι.

https://www.instagram.com/p/Bf1o4uAn4ln/

https://www.instagram.com/p/BflzqDdBGvi/?tagged=pinklettuce

https://www.instagram.com/p/Bf05srIAe9E

https://www.instagram.com/p/Bd5Np6EB7w2/?tagged=pinklettuce

https://www.instagram.com/p/BDI12SzhcS_/?tagged=pinklettuce

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Ψαρόσουπα με ροφό

Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με ροφό.

Παστέλι

Το παστέλι είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ από μέλι και σουσάμι το οποίο λατρεύουμε όλοι οι Έλληνες! Δείτε την απλή συνταγή για σπιτικό παστέλι.

Περισσότερα άρθρα

5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά

Συνδυάστε ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλι & τυριά για να φτιάξετε υπέροχες σαλάτες λαχανικών!

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ