ΑρχικήΆρθρα2nd European Risk Summit

 

  • Τι συμβαίνει όταν ο κίνδυνος γίνει πραγματικότητα -μετατραπεί σε κρίση και σας πιάσει απροετοίμαστους;
  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαχείρισης κινδύνου και της επικοινωνίας κινδύνου; 
  • Ποια είναι τα εμπόδια για μια επιτυχημένη επικοινωνία και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε;

Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της 2ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Διαχείρισης Κινδύνου (2nd European Risk Summit) που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας –στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε.- από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το King’s College Λονδίνου, στις 11 και 12 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, με τίτλο “Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools”.

 

ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΒΕΒΑΙΟ ΚΟΣΜΟ

Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι πολλοί, διαφορετικοί και κινούνται ταχύτερα από ποτέ, επηρεάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Φάρμακα, εμβόλια, τρόφιμα, ποτά και άλλοι κλάδοι της βιομηχανίας συχνά καλούνται να διαχειριστούν κρίσεις ή δυσμενή δημοσιεύματα, τα οποία πλήττουν τη φήμη τους, τα κέρδη τους και κυρίως την αίσθηση ασφάλειας των καταναλωτών. Οι οργανισμοί δημόσιας υγείας θα πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να διαχέουν ενημερωτικά, αλλά όχι ανησυχητικά μηνύματα. Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου και να προστατεύουν τη φήμη της εμπορικής τους επωνυμίας.

Το συνέδριο αυτό θα ανοίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον επιστημονικό διάλογο αναφορικά με τη σπουδαιότητα των τεκμηριωμένων επικοινωνιακών πρακτικών που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την έγκυρη, συστηματική και αξιόπιστη ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους.

 

Μάθετε περισσότερα:

Τι αντίκτυπο έχουν οι κακές στρατηγικές επικοινωνίας στα οικονομικά και στη φήμη μιας εταιρείας;

  • Σε περίπτωση κρίσης, ποιες πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας να μεταφερθούν ως αρχικά μηνύματα προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη δημόσια συναίνεση;
  • Τι κοινό έχουν τα περιστατικά εκτάκτου ανάγκης, οι καταστροφές και οι κρίσεις;
  • Θεωρείτε ότι υπάρχει πάντα αλληλοκατανόηση αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα σε εσάς και το κοινό σας;
  • Συμμετέχετε σε «ανεπίσημες» (off-the-record) συζητήσεις με δημοσιογράφους;

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ρητορική της ανασφάλειας και της καταστροφολογίας είναι πολύ προσφιλής. Το δημόσιο ενδιαφέρον για τους κινδύνους πολλαπλασιάζεται από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με την οπτικοποίηση των σεναρίων καταστροφής που αποτελεί προσφιλές θέμα σε δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικές ταινίες. Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι είναι πολλοί και διαφορετικοί: ο κίνδυνος της οικονομικής καταστροφής, σεισμοί, πλημμύρες, αεροπορικές τραγωδίες, ιοί, και νέες μολυσματικές ασθένειες, τοξικά παράγωγα που διαταράσσουν την διατροφική αλυσίδα, και διατροφικά σκάνδαλα που ξεπερνούν τα όρια των χωρών και επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία με τη μορφή περιοριστικών μέτρων και ταξιδιωτικών οδηγιών.

Η 2η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Διαχείρισης Κινδύνου θα επιδιώξει να συμβάλει στην καθιέρωση διεθνών αρχών στη δημιουργία κανόνων επικοινωνίας οι οποίοι θα βασίζονται στην επιστήμη και θα στηρίξουν το μέλλον της αειφορίας στην Ευρώπη, αλλά και της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

To 2nd European Risk Summit απευθύνεται σε:

Στελέχη Φαρμακοβιομηχανίας, Στελέχη Βιομηχανίας Τροφίμων Ποτών, Υπεύθυνους Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Υπεύθυνους Κυβερνητικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων, Υπεύθυνους Μάρκετινγκ, Managers, Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας, Ερευνητές, Εκπροσώπους ΜΚΟ, Δημοσιογράφους

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση και να λάβουν τις συμβουλές ειδικών σχετικώς με το τι θα πρέπει να κάνουν και τι να αποφύγουν ώστε να αναπτύσσουν αποτελεσματικότερες στρατηγικές επικοινωνίας του κινδύνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: risksummit.gr

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμάκια για burger

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ για πεντανόστιμα σπιτικά μπέργκερ!

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και blue cheese.

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Φτιάξτε εύκολα γλυκά με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα!

8 συνταγές για γλυκά ψυγείου με μπισκότα

Φτιάξτε τα πιο υπέροχα γλυκά ψυγείου με μπισκότα! Πεντανόστιμα δροσερά γλυκά με μπισκότα, τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα χωρίς ψήσιμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ