Συνταγές για το Halloween!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν ενθουσιάζεστε κι εσείς με το Halloween και θα θέλατε  να βγείτε στους δρόμους μεταμφιεσμένοι ρωτώντας τους περαστικούς »trick or treat?’’ για να σας προσφέρουν λαχταριστά ζαχαρωτά, τότε σας έχουμε τις κατάλληλες συνταγές για να τιμήσετε στις 31 Οκτωβρίου αυτή την τόσο περίεργη γιορτή που συνδυάζει τον τρόμο με το γέλιο και τα ξεφάντωμα!

Συνταγή για Halloween burger

Φτιάξτε το καλύτερο burger σύμφωνα με την ασυναγώνιστη συνταγή που σας προτείνουμε στο παρακάτω βίντεο.

Για να μπείτε σε κλίμα Halloween, κόψτε τη φέτα του τυριού σε μικρά τρίγωνα, ώστε να σχηματιστούν ακτίνες και διπλώστε  τη φέτα του μπέικον με τέτοιο τρόπο σαν να σας »βγάζει γλώσσα» και να την αφήσετε να εξέχει για φαίνεται. Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε το ψωμάκι του burger με αυτάκια από φέτες καρότο και πίκλας.

Βρείτε στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για κολοκυθόσουπα με σχέδιο ιστό αράχνης!

 

Συνταγή για κολοκυθόσουπα με σχέδιο ιστό αράχνης

Με την φθινοπωρινή κολοκύθα, το σήμα κατατεθέν του Halloween, μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε μια νόστιμη κολοκυθόσουπα (βρείτε αναλυτικά τη συνταγή με ένα κλικ εδώ). Για να σχηματίσετε τον ιστό της αράχνης, βάλτε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής λίγο γιαούρτι και στη συνέχεια σχεδιάστε το περίγραμμα ενός ιστού αράχνης.

Βρείτε στην επόμενη σελίδα υγιεινά σνακ φρούτων μασκαρεμένα για το Halloween! 

 

Μπανάνες-φαντάσματα και μανταρίνια-κολοκύθες 

Τα φρούτα λατρεύουν και αυτά τα μασκαρέματα του Halloween. Θα χρειαστείτε μπανάνες και σταγόνες σοκολάτας. Κόβετε τις μπανάνες στη μέση και σε κάθε μισή μπανάνα σχεδιάζετε ένα πρόσωπο από σταγόνες σοκολάτας. Για τα μανταρίνια-κολοκύθες, θα χρειαστείτε μανταρίνια και ζαχαρωτά από αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν). Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια και τοποθετείτε στο πάνω μέρος τους ένα ζαχαρωτό από αμυγδαλόπαστα σαν κοτσάνι της κολοκύθας.

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το ζαχαρωτό από αμυγδαλόπαστα, θα χρειαστείτε 200 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και τριμμένα στο μούλτι, 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 130 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 αυγό, 3 κ.σ. ανθόνερο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και μαλακό μείγμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την πλάθετε σε σχήμα κοτσανιού. Στο τέλος, ρίχνετε τα κοτσάνια από αμυγδαλόπαστα μέσα σε ένα μπολ κρυσταλλική ζάχαρη για το τελικό γαρνίρισμα.

Βρείτε στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για γιγάντιο μπισκότο στο τηγάνι με επικάλυψη από σοκολατένια γλυκά!

 

Συνταγή για γιγάντιο μπισκότο στο τηγάνι για το Halloween

Το μπισκότο στο τηγάνι (βρείτε αναλυτικά τη συνταγή με ένα κλικ εδώ) θα μασκαρευτεί και θα ετοιμαστεί για »trick or treat» καταστάσεις.  Μόλις το μπισκότο είναι έτοιμο, το γαρνίρετε με διάφορα πολύχρωμα σοκολατένια κουφέτα, σοκολατένια γλυκά με γέμιση φιστικοβούτυρο ή και με φιστίκια. To βάζετε στον φούρνο ξανά για περίπου 1 λεπτό, περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτα και κατόπιν σερβίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.