ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για κέικ με κρέπες και σαντιγί

Συνταγή για κέικ με κρέπες και σαντιγί

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοσχοβολά το σπίτι, κι η αιτία να βρίσκεται στο φούρνο όπου υπάρχει ένα κέικ που ψήνεται. Τα κέικ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά γιατί μας επιτρέπουν να πειραματιζόμαστε και αρέσουν σχεδόν σε όλους. Αυτή τη φορά, σας προτείνουμε ένα κέικ σε μορφή τούρτας, που αποτελείται από κρέπες κι έχει ως γέμιση σαντιγί. Είναι εύκολο, νόστιμο, πρωτότυπο και εντυπωσιακό.

 

Υλικά για 12 κρέπες

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 3 φλιτζ. γάλα
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Για τη γέμιση:
  • 2 φλιτζ. φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κ.σ. ρούμι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.  Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτετε το γάλα, τα αυγά, το λάδι, τον  χυμό και το ξύσμα λεμονιού και με το σύρμα ζχαροπλαστικής ανακατεύτετε καλά.  Στη συνέχεια, στο ένα μείγμα ρίχνετε το άλλο και τα αφήνετε να ομογενοποιηθούν για μια ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.  Μόλις ο χυλός είναι έτοιμος, αρχίζετε  το ψήσιμο, ακολουθώντας τη βασική συνταγή

Για τη γέμιση: με ένα αιχμηρό μαχαίρι αφαιρείτε τη σάρκα της βανίλιας. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, τη βάζετε μαζί με το γάλα και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν μια πρώτη βράση. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βγάλει το άρωμά του από 30 λεπτά μέχρι μια ώρα.  Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη,το αλάτι, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει ένα ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα.  Αφαιρέστε τα σπόρια της βανίλιας από το γάλα σουρώνοντάς το και μετά ξαναβάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και έπειτα την αδειάζετε σε ένα μπολ, καλύπτοντας την επιφάνεια του με σελοφάν και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις είναι εντελώς κρύα, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, ανακατεύοντας πολύ καλά.  Στο τέλος ρίχνετε και το ρούμι, ανακατεύοντας και πάλι πολύ καλά.

Για να ολοκληρώσετε το κέικ με τις κρέπες και τη σαντιγί, βάζετε  σε ένα πιάτο μια κρέπα και με το κουτάλι επικαλύπτετε την επιφάνεια με περίπου 3 κ.σ. σαντιγί. Προσθέτετε από πάνω μία ακόμα στρώση με κρέπα και σαντιγί και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες. Στην κορυφή, αφήνετε μια κρέπα χωρίς επικάλυψη από σαντιγί. Αφήνετε το κέικ κρέπας να κρυώσει για περίπου 4 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται  εύκολα. Για το σερβίρισμα, γαρνίρετε προαιρετικά με άχνη ζάχαρης.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα κολοκύθας που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.

Ασουρές ή Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό

Ο ασουρές, ή αλλιώς Βαρβάρα, είναι ο χυλός σιταριού με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα και σερβίρεται σαν ένα νηστίσιμο γλυκό.

Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα

Μπακαλιαροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου! Τραγανές και χρυσαφένιες κροκέτες με μπακαλιάρο και μπύρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Περισσότερα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ