ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για φθινοπωρινό πέστο με κολοκυθόσπορους

Συνταγή για φθινοπωρινό πέστο με κολοκυθόσπορους

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Πρόκειται για την φθινοπωρινή εκδοχή της σάλτσας πέστο, ιδανική για τα πρώτα κρύα βράδια του χειμώνα. Μπορείς να την βάλεις από την πίτσα μέχρι τη μακαρονάδα και όπου αλλού θελήσεις. Η πλούσια γεύση του ψημένου κολοκυθόσπορου που θυμίζει καρύδι, ο φρέσκος μαϊντανός και ​​ο χυμός λεμονιού, σε συνδυασμό με το τσίλι και την κανέλα, δίνουν μια ζεστασιά στο πέστο, που θα την λατρέψεις! Βρείτε τη συνταγή για σπαγγέτι με πέστο βασιλικού εδώ και τη συνταγή για βίδες με πέστο μαϊντανού εδώ

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας 
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο πιπέρι τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Απλώστε τους σπόρους σε λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ. Στη συνέχεια, αφήστε τους να κρυώσουν. Τοποθετήστε στο μπλέντερ το σκόρδο και αλέστε. Προσθέστε την σπόρους, το μαϊντανό, το τσίλι και την κανέλα και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά. Αλάτι, πιπέρι και είστε έτοιμοι! 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή για χοιρινή τηγανιά είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και ιδανική για αρχάριους.

Σπιτική μουστάρδα

Υπέροχη σπιτική μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με σιναπόσπορο, με την πιο εύκολη, γρήγορη και αυθεντική συνταγή.

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα, νόστιμα, πολύ εύκολα στην ετοιμασία τους και διατροφικά ισορροπημένα.

Περισσότερα άρθρα

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ