Από την Άννα Ευθυμίου,
Πίτσα κέικ! Μία πρωτότυπη συνταγή για κέικ που θα αφήσει μικρούς και μεγάλους με το στόμα ανοιχτό.
Θα χρειαστούμε:
- 2 δόσεις ζύμη για πίτσα σπιτική ή εμπορίου
- φόρμα για κέικ με ψηλά τοιχώματα, λαδωμένη
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. αλλαντικά της επιλογής μας, κομμένα
- 1 φλιτζ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Πώς θα την φτιάξουμε:
Αφού έχουμε ανοίξει τη ζύμη, κόβουμε με το μαχαίρι 5 στρογγυλά κομμάτια ζύμης στο πλάτος της φόρμας. Στρώνουμε μια ζύμη στον πάτο της φόρμας. Απλώνουμε από πάνω σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά και τυρί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τις επόμενες τρεις στρώσεις. Στην τελευταία στρώση, τυλίγουμε λίγη ζύμη γύρω από τα τοιχώματα, για να σχηματίσουμε την άκρη της πίτσας. Ψήνουμε το κέικ για 20-25 λεπτά. Για να μην ξεροψηθεί από πάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε.
Συνταγή και φωτογραφίες από το www.pillsbury.com/recipes/pepperoni-pizza-cake/a39070fb-2d1a-462c-a557-5876909c247c