Δοκιμάσαμε το λιβανέζικο πρωινό και μεσημεριανό στο six d.o.g.s

Από τον Τάσο Αντωνίου

Στον γαστρονομικό χάρτη του κέντρου της Αθήνας έρχεται να προστεθεί ένα νέο γευστικό σημείο συνάντησης, και δεν είναι άλλο από το six d.o.g.s με το λιβανέζικο πρωινό και brunch του. Ο πολυχώρος της Αβραμιώτου τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά με τις εθνικές κουζίνες, αφού από πέρυσι σερβίρει ταϊλανδέζικη κουζίνα σε συνεργασία με την ομάδα του Dara Thai. Εκτός λοιπόν από thai, η κουζίνα του six d.o.g.s σερβίρει πλέον και λιβανέζικη κουζίνα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την υπογραφή του πληθωρικού μενού έχει ο Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem. “Πρόκειται για πιάτα εμπνευσμένα από τη λιβανέζικη κουζίνα όπως την έχω γνωρίσει και βιώσει μέσα από τα ταξίδια μου και τις ιστορίες της οικογένειάς μου” μου λέει ο Fahd. Όντως, η κάρτα περιλαμβάνει πολλές επιλογές οι οποίες καλύπτουν από πρωινό μέχρι μεσημεριανό και brunch. Ως μεσογειακή χώρα, ο Λίβανος είναι ένα ‘melting pot’ όπου παντρεύεται η Μεσόγειος με τη Μέση Ανατολή. Το λιβανέζικο μενού του Fahd έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά – οικεία, νόστιμη αλλά και με τις απαραίτητες εντάσεις όπου είναι αναγκαίο. 

Δροσερή σαλάτα fattoush και σαλάτα με ρεβίθια και ρόκα.

Δοκιμάσαμε τη σαλάτα με ρεβίθια, πλιγούρι, πέστο ρόκας, ψητή μελιτζάνα, ταχίνι, μελάσα ρόδι, ντομάτα, κολοκυθάκι και baby ρόκα η οποία είναι δροσερή, πρωτότυπη και κάνει πολύ καλή εισαγωγή στα επόμενα πιάτα του καταλόγου. Βρήκαμε πολύ ευρηματικά τα λιβανέζικα dip με χούμους, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τη μελιτζανοσαλάτα. Η τελευταία είναι ίσως η ωραιότερη μελιτζανοσαλάτα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, καπνισμένη ισορροπημένα και με άψογη βελούδινη υφή. Πολύ πρωτότυπες επίσης οι αρνίσιες κροκέτες kibbeh με κρούστα από πλιγούρι, οι οποίες είναι πολύ τραγανές και αρωματικές, εξισορροπώντας την έντονη γεύση του αρνίσιου κρέατος με κουκουνάρι και cranberries, μεταξύ άλλων.

Aρνίσιες κροκέτες kibbeh με κρούστα από πλιγούρι, shawarma μανιταριών και vegan mushroom melt burger με κρέμα καρύδας.

Το highlight του γεύματος ήταν το shawarma μανιταριών. Εκτός του ότι είναι vegan, όπως πολλά ακόμα πιάτα, τα μανιτάρια βγάζουν πολύπλοκες γεύσεις και εντάσεις με το μείγμα μπαχαρικών shawarma που έχει φτιάξει ο Fahd, και είναι το απόλυτο hit. Σερβίρονται σε τορτίγιες με μαϊντανό, κρεμμύδι πίκλα, ντομάτα και μαϊντανό. Εάν πάτε για brunch, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το shakshuka αυγών με την αρωματική σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας και προζυμένιο ψωμάκι. Πολύ ιδιαίτερο και το vegan mushroom melt burger το οποίο όχι αντί για μπιφτέκι καραμελωμένο καρότο σαν μπέικον, hummus από φιστικοβούτυρο, vegan τσένταρ και μανιτάρια με κρέμα καρύδας. Να το συνοδεύσετε με τις τηγανητές πατάτες batata harra με τέλεια κρούστα χάρη στο glaze λεμονιού και σκόρδου.

“Μας αρέσει να δοκιμάζουμε συνέχεια νέα πράγματα και μέσα από τις ethnic κουζίνες μας, δίνουμε νέα οπτική στην εμπειρία του six d.o.g.s,” μας λέει ο συνιδιοκτήτης του six d.o.g.s Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος.  O δροσερός κήπος του six d.o.g.s είναι το στέκι στο οποίο σίγουρα θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά, και το λιβανέζικο πρωινό και μεσημεριανό του Fahd είναι μια πολύ καλή αφορμή. 

six d.o.g.s – Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, 10551, τηλέφωνο 2103210510

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.