Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 8

Σκορδαλιά με πατάτες

Εκτέλεση

Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές. 

Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.

Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό.  Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο