Σκορδαλιά με ψωμί

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 8

Σκορδαλιά με ψωμί

Εκτέλεση

Σε μπολ γεμάτο με νερό μουσκεύουμε καλά την ψίχα του ψωμιού και κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μουσκεμένη ψίχα με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το ξύδι, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν επιθυμούμε πιο αραιή υφή για τη σκορδαλιά, αραιώνουμε με λίγο νερό. 

μαμα πειναω youtube.com