Φαλάφελ

Φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες! Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.

Προετοιμασία: 7 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 24 ώρες, 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Φαλάφελ

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό και μία πρέζα μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η υγρασία. Τους βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ με αλάτι, πιπέρι, μαγειρική σόδα, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια πάχους περίπου 1,5-2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες και ανοίγουμε μια θήκη στη μέση στις άκρες κάθε πίτας. Βάζουμε μέσα 2-3 φαλάφελ και συνοδευτικά της επιλογής μας. Συχνά το φαλάφελ συνοδεύεται από χούμους (βρείτε τη συνταγή για χούμους εδώ).