Σπανακόρυζο εύκολο, ένα λαδερό φαγητό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή αφού δεν έχει περισσότερες από 315 θερμίδες.
Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου μαγειρεύει το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπανακόρυζο λεομονάτο! Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλά λαχανικά, να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο και ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή και ολοκληρώστε το σπανακόρυζο με λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου. Το σπανακόρυζο μπορεί να γίνει ένα ισορροπημένο γεύμα!
Αυτά είναι τα μυστικά του Τάσου για το πιο άψογο σπανακόρυζο.
Αρχικά, ξεκινάμε με τη σωστή επιλογή της πρώτης ύλης. Ο Τάσος προτείνει να αγοράζουμε φρέσκο σπανάκι από τη λαϊκή. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εποχιακή πρώτη ύλη που αγοράζουμε απευθείας από τον παραγωγό!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Ξεκινάμε από το σοτάρισμα των λαχανικών.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Συνεχίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σπανάκι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το ρύζι στο λάδι και στα υπόλοιπα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσουμε το ρύζι να μείνει σπυρωτό και να χυλώσει σωστά. Σε κανέναν δεν αρέσει το λασπωμένο ρύζι! Επιπλέον έτσι θα απορροφήσει όλο τον χυμό των λαχανικών. Θα διπλασιαστεί σε όγκο και θα γίνει εξαιρετικά νόστιμο και γευστικό.
Απαραίτητο για επιτυχημένο σπανακόρυζο είναι το σιγανό μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Είπαμε, το καλό φαγητό χρειάζεται λίγη υπομονή! Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού θα δείτε στην κατσαρόλα αρκετό ζουμάκι. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να καλύπτουμε την κατσαρόλα όσο βράζει. Αυτό το μυστικό αφήνει το ρύζι να απορροφήσει όσο υγρό χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει σπυρωτό.
Εξισορρπήστε την οξύτητα με λίγο πράσο
Πάντα στα μαγειρευτά προσθέτουμε ένα κομμάτι πράσο! Η γλύκα του ισορροπεί την έντονη γεύση από το σπανάκι και ταυτόχρονα γίνεται λιγότερο όξινο στην επίγευση.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για τέλεια σπανακόρυζο με τις δοσολογίες των υλικών εδώ.