Συνταγή για σπιτική μουστάρδα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η μουστάρδα, αν και δεν θεωρείται απαραίτητο συνοδευτικό σε ένα πιάτο,  μόλις προστεθεί σε αυτό, προσδίδει αμέσως μια καυτερή κι όσο πρέπει πικάντικη γεύση στο πιάτο. Ειδικά αν πρόκειται για κρεατικά, η μουστάρδα αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα για το κυρίως πιάτο. Με την πρώτη συνταγή να χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ., η μουστάρδα είχε εκτός από γευστικές ιδιότητες, που είχαν εκτιμηθεί δεόντως ήδη από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους, και θεραπευτικές. Το Μαμα Πειναω σας δίνει μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας μουστάρδα, καθώς και δυο νόστιμες παραλλαγές για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Βρείτε τη συνταγή εδώ

Μουστάρδα  με μέλι

Για να φτιάξετε μουστάρδα με μέλι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε 1 κ.σ. μέλι στη βασική συνταγή, αφού έχετε βάλει το ξίδι, και να ανακατέψετε ξανά  όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.

Μουστάρδα με κάρι

Με εξαιρετική και ιδιαίτερη γεύση, η μουστάρδα με κάρι ετοιμάζεται το ίδιο εύκολα. Ακολουθήστε τη βασική συνταγή και προσθέστε 1 κ.γλ. κάρι, αφού έχετε ρίξει το ξίδι, και ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.