Τάρτα με σπανάκι

Συνταγή για τάρτα με σπανάκι !
Τάρτα με σπανάκι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε τα κοτσάνια και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Όταν πιει τα υγρά του και μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, στραγγίζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και σταδιακά προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά και όταν την βγάλουμε την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, για να μην απορροφήσει το φύλλο τα υγρά από το σπανάκι. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.