ΑρχικήΆρθραΤέλειες πατάτες, σαν τηγανητές, αλλά στον φούρνο!

Τέλειες πατάτες, σαν τηγανητές, αλλά στον φούρνο!

Τέλειες πατάτες!

Τηγάνι στην κουζίνα δεν μπαίνει κάθε μέρα, το ομολογώ. Μία τα λάδια που πετάγονται, μία οι θερμίδες (που πετάγονται πάνω σου), το αφήνουμε για ειδικές περιπτώσεις (ας πούμε για τίποτα καλαμαράκια, για κανένα μπαρμπουνάκι).

Επειδή όμως –οικογενειακώς- έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις τηγανητές πατάτες, έπρεπε να βρω μια εξίσου ικανοποιητική εναλλακτική την οποία μου έδωσε ο φούρνος.

Και πριν ξεστομίσετε το «ναι, αλλά άλλο οι φουρνιστές και άλλο οι τηγανητές», να σας ενημερώσω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δύσκολα θα ξεχωρίσετε την διαφορά.

Η εκτέλεση για Τέλειες πατάτες δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, γρήγορη και φυσικά με λιγότερα λάδια στην κουζίνα και λιγότερες θερμίδες στο πιάτο μας:

  • Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, υπολογίζω όσο είναι δύο τσιπς μαζί (ένα καλό μαχαίρι θα σας βοηθήσει πολύ να μην σιχτιρίσετε…).
  • Τις βάζω σε ένα μεγάλο σκεύος, ραντίζω με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και τις αφήνω για περίπου μία ώρα.
  • Τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω στον φούρνο, στο γκριλ για περίπου 20-25’, λίγο πιο πάνω από την μεσαία σχάρα. Αν δεν έχει γκριλ ο φούρνος σας, βάλτε το στις αντιστάσεις στους 200°C.

Κι επειδή δεν μπορώ να σας περιγράψω -διαδικτυακά- πόσο πολύ ταιριάζουν αυτές οι πατάτες με ένα κοκκινιστό μοσχαράκι, φτιάξτε το (μπείτε εδώ για την συνταγή) και θα με καταλάβετε…

Δείτε επίσης: Φτιάξτε αφράτο κέικ εύκολα στο σπίτι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού.

Banana bread (Κέικ μπανάνα)

Φτιάξτε το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ με μπανάνες και ελάχιστα υλικά που πάντα έχετε στο ψυγείο.

Αρνί πατούδο από τη Νάξο

Μία ιδέα για πασχαλινό αρνί είναι να το ψήσετε στον φούρνο. Το αρνί πατούδο, μια συνταγή από τη Νάξο, είναι ζουμερό και έχει μια πεντανόστιμη γέμιση από συκώτι, τυρί, μυρωδικά και ρύζι.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ