ΑρχικήΆρθραΤέλειες πατάτες, σαν τηγανητές, αλλά στον φούρνο!

Τέλειες πατάτες, σαν τηγανητές, αλλά στον φούρνο!

Τέλειες πατάτες!

Τηγάνι στην κουζίνα δεν μπαίνει κάθε μέρα, το ομολογώ. Μία τα λάδια που πετάγονται, μία οι θερμίδες (που πετάγονται πάνω σου), το αφήνουμε για ειδικές περιπτώσεις (ας πούμε για τίποτα καλαμαράκια, για κανένα μπαρμπουνάκι).

Επειδή όμως –οικογενειακώς- έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις τηγανητές πατάτες, έπρεπε να βρω μια εξίσου ικανοποιητική εναλλακτική την οποία μου έδωσε ο φούρνος.

Και πριν ξεστομίσετε το «ναι, αλλά άλλο οι φουρνιστές και άλλο οι τηγανητές», να σας ενημερώσω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δύσκολα θα ξεχωρίσετε την διαφορά.

Η εκτέλεση για Τέλειες πατάτες δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, γρήγορη και φυσικά με λιγότερα λάδια στην κουζίνα και λιγότερες θερμίδες στο πιάτο μας:

  • Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, υπολογίζω όσο είναι δύο τσιπς μαζί (ένα καλό μαχαίρι θα σας βοηθήσει πολύ να μην σιχτιρίσετε…).
  • Τις βάζω σε ένα μεγάλο σκεύος, ραντίζω με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και τις αφήνω για περίπου μία ώρα.
  • Τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω στον φούρνο, στο γκριλ για περίπου 20-25’, λίγο πιο πάνω από την μεσαία σχάρα. Αν δεν έχει γκριλ ο φούρνος σας, βάλτε το στις αντιστάσεις στους 200°C.

Κι επειδή δεν μπορώ να σας περιγράψω -διαδικτυακά- πόσο πολύ ταιριάζουν αυτές οι πατάτες με ένα κοκκινιστό μοσχαράκι, φτιάξτε το (μπείτε εδώ για την συνταγή) και θα με καταλάβετε…

Δείτε επίσης: Φτιάξτε αφράτο κέικ εύκολα στο σπίτι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό ροδάκινο

Συνταγή για παγωτό ροδάκινο!

Αυγά σκραμπλ (scrambled eggs)

Συνταγή για αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs!

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Η δημοφιλέστερη καλοκαιρινή σούπα με βάση τη ντομάτα τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα, απευθείας από το ψυγείο.

Περισσότερα άρθρα

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων.

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ