ΑρχικήΆρθραΗ επιστήμη αποφάσισε: το παγωτό χωνάκι είναι καλύτερο από το κυπελλάκι

Η επιστήμη αποφάσισε: το παγωτό χωνάκι είναι καλύτερο από το κυπελλάκι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το παγωτό πολλοί αγάπησαν κι αυτό το αποδεικνύει η μακραίωνη ιστορία του. Μέχρι σήμερα είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε όλους και που συναρπάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Κάθε φορά που υποκύπτουμε στη δροσιστική και γευστική γοητεία ενός παγωτού, το ερώτημα είναι χωνάκι ή κυπελλάκι; Για αρκετούς από εμάς είναι θέμα προτίμησης. Για τους ειδικούς, όμως, είναι θέμα σημαντικό αφού ο σκοπός είναι να απολαμβάνουμε στο έπακρο τη γεύση ενός παγωτού. 

Σύμφωνα με τον τεχνολόγο τροφίμων Kay McMath από το  Massey University της Νέας Ζηλανδίας ο σωστότερος τρόπος για να απολαύσουμε το παγωτό μας είναι σε χωνάκι. Ο McMath, που δημοσίευεσε τη συγκεριμένη θεωρία στο περιοδικό Eating Well Magazine, υποστηρίζει ότι η θερμότητα και μάλιστα αυτή του σώματός μας βοηθά το παγωτό να βγάζει το άρωμά του και να αναδεικνύεται σωστά η γεύση του. Γι’αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να προτιμάμε το παγωτό σε χωνάκι, αφού καθώς το γλείφουμε η γλώσσα μας παράγει θερμότητα που βοηθά να νιώσουμε καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα τη γεύση του παγωτού.

Το σπιτικό παγωτό έχει τα μυστικά του και θα τα βρείτε όλα κάνοντας κλικ εδώ!

Επιπλέον,ο χρόνος που αφιερώνουμε για να φάμε ένα παγωτό σε χωνάκι είναι μεγαλύτερος από αυτόν που διαθέτουμε για ένα παγωτό σε κυπελλάκι, γεγονός που μας επιτρέπει να το απολαύσουμε για περισσότερη ώρα.  Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το παγωτό σε χωνάκι είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο, καθώς έχουμε πάντα την εντύπωση ότι η ποσότητα παγωτού είναι μεγαλύτερη, δεν αφήνουμε ούτε ίχνος παγωτού και τρώμε και το χωνάκι, ενώ όλοι είναι ευχαριστημένοι αφού υπάρχουν χωνάκια για όλες τις προτιμήσεις, πιο μαλακά ή πιο τραγανά, με επικάλυψη σοκολάτας, ακόμα και χωνάκι-βάφλα.

Πού θα βρούμε το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα; Οι σωστές διευθύνσεις με ένα κλικ εδώ!

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο

Συνταγή για μακαρόνια φιογκάκια με τόνο.

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι!

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Περισσότερα άρθρα

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

6 φυτικές τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά

Φυτικές τροφές που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά! Μάθετε ποιες φυτικές τροφές αποδίδουν στον οργανισμό περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά και εντάξτε τις στη διατροφή σας.

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ