Η επιστήμη αποφάσισε: το παγωτό χωνάκι είναι καλύτερο από το κυπελλάκι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το παγωτό πολλοί αγάπησαν κι αυτό το αποδεικνύει η μακραίωνη ιστορία του. Μέχρι σήμερα είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε όλους και που συναρπάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Κάθε φορά που υποκύπτουμε στη δροσιστική και γευστική γοητεία ενός παγωτού, το ερώτημα είναι χωνάκι ή κυπελλάκι; Για αρκετούς από εμάς είναι θέμα προτίμησης. Για τους ειδικούς, όμως, είναι θέμα σημαντικό αφού ο σκοπός είναι να απολαμβάνουμε στο έπακρο τη γεύση ενός παγωτού. 

Σύμφωνα με τον τεχνολόγο τροφίμων Kay McMath από το  Massey University της Νέας Ζηλανδίας ο σωστότερος τρόπος για να απολαύσουμε το παγωτό μας είναι σε χωνάκι. Ο McMath, που δημοσίευεσε τη συγκεριμένη θεωρία στο περιοδικό Eating Well Magazine, υποστηρίζει ότι η θερμότητα και μάλιστα αυτή του σώματός μας βοηθά το παγωτό να βγάζει το άρωμά του και να αναδεικνύεται σωστά η γεύση του. Γι’αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να προτιμάμε το παγωτό σε χωνάκι, αφού καθώς το γλείφουμε η γλώσσα μας παράγει θερμότητα που βοηθά να νιώσουμε καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα τη γεύση του παγωτού.

Το σπιτικό παγωτό έχει τα μυστικά του και θα τα βρείτε όλα κάνοντας κλικ εδώ!

Επιπλέον,ο χρόνος που αφιερώνουμε για να φάμε ένα παγωτό σε χωνάκι είναι μεγαλύτερος από αυτόν που διαθέτουμε για ένα παγωτό σε κυπελλάκι, γεγονός που μας επιτρέπει να το απολαύσουμε για περισσότερη ώρα.  Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το παγωτό σε χωνάκι είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο, καθώς έχουμε πάντα την εντύπωση ότι η ποσότητα παγωτού είναι μεγαλύτερη, δεν αφήνουμε ούτε ίχνος παγωτού και τρώμε και το χωνάκι, ενώ όλοι είναι ευχαριστημένοι αφού υπάρχουν χωνάκια για όλες τις προτιμήσεις, πιο μαλακά ή πιο τραγανά, με επικάλυψη σοκολάτας, ακόμα και χωνάκι-βάφλα.

Πού θα βρούμε το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα; Οι σωστές διευθύνσεις με ένα κλικ εδώ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.