Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Συνταγή για ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί - ιδανική για γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 4-5

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα είναι έτοιμο.