Pancakes χωρίς γλουτένη

Αφράτα και πεντανόστιμα pancakes χωρίς γλουτένη. Μια υγιεινή συνταγή με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα και εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 18

Pancakes χωρίς γλουτένη
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. μέλι. Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου: στο μούλτι χτυπάμε άψητα λευκά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλή πούδρα. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα υγρών. 

Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα (ανάλογα πόσο αφράτα θέλουμε τα pancakes). Τηγανίζουμε την κάτω πλευρά και όταν σχηματιστούν φουσκάλες, με φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. 

Σε μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με 1 κ.σ. μέλι και γαρνίρουμε τα ζεστά pancakes. Συνοδεύουμε με λίγο επιπλέον μέλι και μύρτιλλα (προαιρετικά).

Φωτο: peanutbutterandpeppers.com

μαμα πειναω youtube.com