ΑρχικήΆρθρα5 μακαρονάδες που φτιάχνονται σε μια κατσαρόλα

5 μακαρονάδες που φτιάχνονται σε μια κατσαρόλα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Έχεις όρεξη για μακαρονάδα; Εδώ θα βρεις τις 5 πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες μακαρονάδες! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κατσαρόλα και τα υλικά του ψυγείου σου!

1. Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, κιμά, κρεμμυδάκια και ελιές

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
  • 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με 1 φλιτζ. τυρί. Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνουμε από πάνω ώστε να λιώσει και γαρνίρουμε με κρεμμύδια και ελιές.

2. Λιγκουίνι με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 1/2 φλιτζ. νερό
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το λιγκουίνι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι, τα το αλάτι, το πιπέρι, και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι ζυμαρικά να γίνουν al dente και το νερό να έχει σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 9 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρουμε με λάδι και παρμεζάνα.

3. Κοχύλια με λουκάνικο και μπρόκολο

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο της επιλογής μας
  • 1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
  • 3 κούπες κοχύλια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο. Σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά και μεταφέρουμε λουκάνικο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βάζουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο και το πιπέρι με 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τα κοχύλια μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 9 λεπτά. Επιστρέφουμε το μπρόκολο και τα λουκάνικα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμετο μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τελευταίο ανακατεύουμε το τυρί και σερβίρετε.

4. Κοχύλια με μπέικον και ντοματίνια

Υλικά

  • 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. blue cheese
  • 3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αραιωμένο σε νερό
  • 500 γρ. κοχύλια
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι ντοματίνια, ξεπλυμμένα και κομμένα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε λίγο ακόμα εάν είναι απαραίτητο και προσθέτουμε το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

5. Μακαρόνια με τρία τυριά

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
  • 250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • ¼ κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη. 4...

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα.

Mac and cheese

Κρεμώδης μακαρονάδα mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι που θα φτιάξετε στην καραμέλα με ελάχιστα βασικά υλικά.

Περισσότερα άρθρα

8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ