6+1 λόγοι που πρέπει να πίνεις ελληνικό καφέ

Ο ελληνικός καφές δεν αποτελεί απλώς μία καθημερινή συνήθεια αλλά επιπλέον αποτελεί για τον οργανισμό μας έναν δυνατό σύμμαχο. Εμείς σου δίνουμε 6+1 λόγους να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα φλιτζάνι ή και μία κούπα ελληνικού καφέ. 

 

1. Ο ελληνικός καφές, συμβάλλει στην μακροζωία και την καλή υγεία, σύμφωνα με ελληνική μελέτη στην Ικαρία. Οι αναλύσεις έδειξαν, ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου.

2. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε καταστάσεις έντονου στρες, όπως ένα deadline ή η εξεταστική, γιατί βελτιώνει τις πνευματικές μας ικανότητες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της EFSA, περίπου δυο φλιτζανάκια ελληνικού καφέ συνδέονται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, σε καταστάσεις stress, και επιπλέον φαίνεται να ωφελούν τον εγκέφαλο σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση όπως στις νυχτερινές βάρδιες. 

3. Είναι ο καλύτερος σύντροφος στη δίαιτα. Το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ, εξαιρετικά χαμηλό αφού ένα φλιτζανάκι καφέ αποδίδει μόλις 1 θερμίδα. Επωφελήσου στο μέγιστο  τον καφέ σου,  καταναλώνοντάς τον χωρίς ζάχαρη ή γάλα 

4. Η συστηματική κατανάλωση καφέ (2-3 φλιτζάνια καθημερινά), στο πλαίσιο μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Οι κόκκοι του καφέ περιέχουν υψηλό ποσοστό χλωρογενικού οξεός, το οποίο αποτελεί μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία του καφέ. Το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να καθυστερήσει την πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων, περιορίζοντας έτσι την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μετά το γεύμα (μεταγευματική γλυκαιμική αντίδραση) και την απόκριση της ινσουλίνης. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει το αίσθημα πείνας και κορεσμού και κατά συνέπεια περιορίζει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού.

5. Πίνοντας ελληνικό καφέ, βοηθάς τον οργανισμό να παραμείνει ενυδατωμένος. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονταν στο παρελθόν, οι επιστήμονες κατέληξαν όχι μόνο ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης δεν επιδρά αρνητικά στην συνολική ενυδάτωση του σώματος, αλλά μάλιστα το αντίθετο. Ο καφές μαζί με τα λοιπά μη αλκοολούχα ροφήματα και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του νερού συμβάλλει στην καθημερινή υδάτωση του οργανισμού.

6. Μειώνει την καθημερινή κούραση και βελτιώνει την αθλητική απόδοση, αφού περιέχει 35 έως 65mg καφεΐνης. Αν και σήμερα λοιπόν δεν έχεις κουράγιο για να πας στο γυμναστήριο, αντιμετώπισέ το άμεσα με ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ και δεν θα έχεις πια καμία δικαιολογία!

7. Ο ελληνικός καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αναλυτικά περιέχει χλωρογενικό οξύ, καφεϊκό οξύ και  μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά  από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!

 

Επομένως, πιες έναν ελληνικό καφέ στην υγειά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.