ΑρχικήΆρθρα8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Ενδεχομένως να είσαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι η μαρέγκα είναι ένας τρελός πονοκέφαλος με αβέβαιη κατάληξη. Η σπιτική μαρέγκα είναι μια παρεξηγημένη παρασκευή, αλλά ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η φήμη της με τη βοήθεια των παρακάτω tips που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Βρείτε τη συνταγή για μαρέγκα εδώ.

Τα πιθανά λάθη είναι τα εξής:

  • Η λάθος θερμοκρασία των αυγών: Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε φροντίστε να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα χτυπήσετε.
  • Το λάθος δοχείο ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε μεταλλικό ή γυάλινο-απολύτως καθαρό.
  • Κηλίδες κρόκου στα ασπράδια: Μην μπείτε στο πειρασμό να αφαιρέσετε το κρόκο που ενδεχομένως σας ξέφυγε. Καλύτερα πρώτα να διαχωρίσετε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και να προσθέσετε τα ασπράδια χωριστά στο μεγαλύτερο μπολ.
  • Η γρήγορη προσθήκη της ζάχαρης: Πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί σε αυτό το στάδιο, γιατί η ζάχαρη πρέπει να προστίθεται σταδιακά καθώς χτυπιούνται τα ασπράδια.
  • Δεν χτυπήθηκε ικανοποιητικά η μαρέγκα: Μια μαλακή μαρέγκα μπορεί να καλύψει μια lemon pie (συνταγή εδώ), αλλά για μια βάση γλυκού όπως η πάβλοβα (συνταγή εδώ), θα πρέπει να είναι σκληρή και γυαλιστερή.
  • Ο φούρνος είναι πάρα πολύ ζεστός: Η ιδιαιτερότητα της μαρέγκας είναι ότι ψήνεται αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξασφαλιστεί η σταδιακή εξάτμιση της υγρασίας της.
  • Βγάζετε τη μαρέγκα γρήγορα από το φούρνο: Αφήστε τη μαρέγκα να παραμείνει στο φούρνο μετά το ψήσιμο. Αυτό τη βοηθά να στεγνώσει εξωτερικά.
  • Η υγρασία της ατμόσφαιρας: Η ζάχαρη προσελκύει την υγρασία της ατμόσφαιρας και κάνει μαστιχωτές τις μαρέγκες. Παρόλα αυτά, αν χτυπάτε μαρέγκα τις βροχερές μέρες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ψηθούν και να στεγνώσουν στο φούρνο.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας από τη Μαρία Ζαφειράτου. Εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχταριστές καραβίδες και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Σαρδέλες γεμιστές

Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα!

Κρέμα λεμονιού με 4 υλικά

Κρέμα λεμονιού σαν μους με 4 μόνο υλικά. Ένα νόστιμο γλυκό που θα ξετρελάνει τα πλήθη με την ευκολία και τη θεϊκή γεύση της!

Περισσότερα άρθρα

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

Να γιατί πρέπει να φας σήμερα 6 σκελίδες ψημένο σκόρδο

Το ψημένο σκόρδο χαρίζει πολλαπλά ωφέλη στην υγεία. Δείτε μέσα σε 24 ώρες αφού το καταναλώσετε τι συμβαίνει στον οργανισμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ολα αυτά πολύ καλά! την πρω΄τη φορά όλα πήγαν τέλεια..υστερα ‘αρχησαν τα προβλήμα τα. Η μαρέγκα ακουρένει , γίνεται ξανθή , όχι άσπρη, κ’αθετε λίγο κυρίωσ μετά το ψήσιμο και κάπου-κάπου η ζάχαρη λειώνει στον πατο της μαρεγκασ , γίνετε καραμελα.
    εχω δοκιμασει διάφορες θερμοκρασιες και ώρε ψησιματος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ