8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Ενδεχομένως να είσαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι η μαρέγκα είναι ένας τρελός πονοκέφαλος με αβέβαιη κατάληξη. Η σπιτική μαρέγκα είναι μια παρεξηγημένη παρασκευή, αλλά ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η φήμη της με τη βοήθεια των παρακάτω tips που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Βρείτε τη συνταγή για μαρέγκα εδώ.

Τα πιθανά λάθη είναι τα εξής:

 • Η λάθος θερμοκρασία των αυγών: Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε φροντίστε να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα χτυπήσετε.
 • Το λάθος δοχείο ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε μεταλλικό ή γυάλινο-απολύτως καθαρό.
 • Κηλίδες κρόκου στα ασπράδια: Μην μπείτε στο πειρασμό να αφαιρέσετε το κρόκο που ενδεχομένως σας ξέφυγε. Καλύτερα πρώτα να διαχωρίσετε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και να προσθέσετε τα ασπράδια χωριστά στο μεγαλύτερο μπολ.
 • Η γρήγορη προσθήκη της ζάχαρης: Πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί σε αυτό το στάδιο, γιατί η ζάχαρη πρέπει να προστίθεται σταδιακά καθώς χτυπιούνται τα ασπράδια.
 • Δεν χτυπήθηκε ικανοποιητικά η μαρέγκα: Μια μαλακή μαρέγκα μπορεί να καλύψει μια lemon pie (συνταγή εδώ), αλλά για μια βάση γλυκού όπως η πάβλοβα (συνταγή εδώ), θα πρέπει να είναι σκληρή και γυαλιστερή.
 • Ο φούρνος είναι πάρα πολύ ζεστός: Η ιδιαιτερότητα της μαρέγκας είναι ότι ψήνεται αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξασφαλιστεί η σταδιακή εξάτμιση της υγρασίας της.
 • Βγάζετε τη μαρέγκα γρήγορα από το φούρνο: Αφήστε τη μαρέγκα να παραμείνει στο φούρνο μετά το ψήσιμο. Αυτό τη βοηθά να στεγνώσει εξωτερικά.
 • Η υγρασία της ατμόσφαιρας: Η ζάχαρη προσελκύει την υγρασία της ατμόσφαιρας και κάνει μαστιχωτές τις μαρέγκες. Παρόλα αυτά, αν χτυπάτε μαρέγκα τις βροχερές μέρες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ψηθούν και να στεγνώσουν στο φούρνο.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
 1. ολα αυτά πολύ καλά! την πρω΄τη φορά όλα πήγαν τέλεια..υστερα ‘αρχησαν τα προβλήμα τα. Η μαρέγκα ακουρένει , γίνεται ξανθή , όχι άσπρη, κ’αθετε λίγο κυρίωσ μετά το ψήσιμο και κάπου-κάπου η ζάχαρη λειώνει στον πατο της μαρεγκασ , γίνετε καραμελα.
  εχω δοκιμασει διάφορες θερμοκρασιες και ώρε ψησιματος .

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.