ΑρχικήΆρθρα8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η μαρέγκα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Ενδεχομένως να είσαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι η μαρέγκα είναι ένας τρελός πονοκέφαλος με αβέβαιη κατάληξη. Η σπιτική μαρέγκα είναι μια παρεξηγημένη παρασκευή, αλλά ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η φήμη της με τη βοήθεια των παρακάτω tips που δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Βρείτε τη συνταγή για μαρέγκα εδώ.

Τα πιθανά λάθη είναι τα εξής:

  • Η λάθος θερμοκρασία των αυγών: Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε φροντίστε να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα χτυπήσετε.
  • Το λάθος δοχείο ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε μεταλλικό ή γυάλινο-απολύτως καθαρό.
  • Κηλίδες κρόκου στα ασπράδια: Μην μπείτε στο πειρασμό να αφαιρέσετε το κρόκο που ενδεχομένως σας ξέφυγε. Καλύτερα πρώτα να διαχωρίσετε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και να προσθέσετε τα ασπράδια χωριστά στο μεγαλύτερο μπολ.
  • Η γρήγορη προσθήκη της ζάχαρης: Πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί σε αυτό το στάδιο, γιατί η ζάχαρη πρέπει να προστίθεται σταδιακά καθώς χτυπιούνται τα ασπράδια.
  • Δεν χτυπήθηκε ικανοποιητικά η μαρέγκα: Μια μαλακή μαρέγκα μπορεί να καλύψει μια lemon pie (συνταγή εδώ), αλλά για μια βάση γλυκού όπως η πάβλοβα (συνταγή εδώ), θα πρέπει να είναι σκληρή και γυαλιστερή.
  • Ο φούρνος είναι πάρα πολύ ζεστός: Η ιδιαιτερότητα της μαρέγκας είναι ότι ψήνεται αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξασφαλιστεί η σταδιακή εξάτμιση της υγρασίας της.
  • Βγάζετε τη μαρέγκα γρήγορα από το φούρνο: Αφήστε τη μαρέγκα να παραμείνει στο φούρνο μετά το ψήσιμο. Αυτό τη βοηθά να στεγνώσει εξωτερικά.
  • Η υγρασία της ατμόσφαιρας: Η ζάχαρη προσελκύει την υγρασία της ατμόσφαιρας και κάνει μαστιχωτές τις μαρέγκες. Παρόλα αυτά, αν χτυπάτε μαρέγκα τις βροχερές μέρες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ψηθούν και να στεγνώσουν στο φούρνο.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Δίχρωμο κέικ

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!

Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Σοκολατένιο κέικ με μήλα. Ένα ζουμερό, αφράτο και γευστικό κέικ σοκολάτας με μήλα και μπαχαρικά που θα σας ενθουσιάσει.

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Συνταγή για σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχη, φουλ σοκολατένια και απόλυτα ανοιξιάτικη.

Περισσότερα άρθρα

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

Μυστικά για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα

Μικρά μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάξατε ποτέ.

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ολα αυτά πολύ καλά! την πρω΄τη φορά όλα πήγαν τέλεια..υστερα ‘αρχησαν τα προβλήμα τα. Η μαρέγκα ακουρένει , γίνεται ξανθή , όχι άσπρη, κ’αθετε λίγο κυρίωσ μετά το ψήσιμο και κάπου-κάπου η ζάχαρη λειώνει στον πατο της μαρεγκασ , γίνετε καραμελα.
    εχω δοκιμασει διάφορες θερμοκρασιες και ώρε ψησιματος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ