Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Κακά τα ψέματα, αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι απλώς να έχουμε εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία για την κουζίνα, αλλά και να τα έχουμε πάντα καλοδιατηρημένα και σε πλήρη λειτουργία, ώστε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τους μαγειρικούς ρυθμούς κάθε φορά που αποφασίζουμε να μπούμε στην κουζίνα. Το μαχαίρι, ένα άκρως απαραίτητο και αναντικατάστατο εργαλείο, πρέπει πάντα να είναι κοφτερό. Για πολλούς από εμάς, το ακόνισμά του είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ειδικό εξάρτημα, χρόνο και δεξιοτεχνία. Κι όμως, μια παλιά κούπα μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να κάνει το ακόνισμα παιχνίδι.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μια κούπα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, να την γυρίσετε ανάποδα και να αρχίσετε να ακονίζετε την κάθε πλευρά του μαχαιριού με γρήγορες κινήσεις και αρκετές φορές πάνω
στην επιφάνειά της. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.