Γεμιστές ψητές πατάτες

Advertisement

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πατάτες φούρνου σαν συνοδευτικό για κρεατικά ή κοτόπουλο.

Πατάτες στο φούρνο με φέτα
Print Recipe
5 from 2 votes

Γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα

Πατάτες στο φούρνο με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες με γεμιστές με την πιο νόστιμη σως φέτας.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πατάτες γεμιστές με φέτα
Servings: 3
Calories: 370θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 3 πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως φέτας:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 3 κ.σ. φέτα βαρελίσια
  • ½ κ.γλ. λευκό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Στο γουδί χτυπάμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
  • Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες. Με πιρούνι τις τρυπάμε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτουμε με το μείγμα μπαχαρικών, και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάμε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.
  • Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Video

Advertisement
4 Σχόλια
  1. Πωωω ρε Τάσο τι μας κανεις… Τι εφτιαξες παλι βρε αστερι??? Μιαμ-μιαμ-μιαμ-μιααααμμμμ…. 😜😜😜😜

  2. Aγοράκι μου εσύ! Ακόμη μια υπέροχη συνταγή, και ήθελα εδώ και καιρό να φτιάξω πατάτες με φλούδα… Ό,τι πρέπει για συνοδευτικό σε ένα ωραίο τραπέζι κυριακάτικο ή και καθημερινό!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.