ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι & ΠατάτεςΓεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πατάτες φούρνου σαν συνοδευτικό για κρεατικά ή κοτόπουλο.

Πατάτες στο φούρνο με φέτα
Εκτύπωση

Γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα

Πατάτες στο φούρνο με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες με γεμιστές με την πιο νόστιμη σως φέτας.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πατάτες γεμιστές με φέτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 3
Θερμίδες 370θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 3 πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως φέτας:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 3 κ.σ. φέτα βαρελίσια
  • ½ κ.γλ. λευκό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στο γουδί χτυπάμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
  • Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες. Με πιρούνι τις τρυπάμε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτουμε με το μείγμα μπαχαρικών, και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάμε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.
  • Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φακές με λουκάνικα

Συνταγή για χωριάτικα λουκάνικα με πικάντικες φακές!

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου!

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Η δημοφιλέστερη καλοκαιρινή σούπα με βάση τη ντομάτα τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα, απευθείας από το ψυγείο.

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Κάρδαμο: συνταγές με τον “βασιλιά” των μπαχαρικών

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πωωω ρε Τάσο τι μας κανεις… Τι εφτιαξες παλι βρε αστερι??? Μιαμ-μιαμ-μιαμ-μιααααμμμμ…. ????

  2. Aγοράκι μου εσύ! Ακόμη μια υπέροχη συνταγή, και ήθελα εδώ και καιρό να φτιάξω πατάτες με φλούδα… Ό,τι πρέπει για συνοδευτικό σε ένα ωραίο τραπέζι κυριακάτικο ή και καθημερινό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ