Γιατί η σοκολάτα μάς κάνει καλό

Κοιτάχτε… υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Οι άνθρωποι που κοιτούν το ημερολόγιο, έχουν σημειώσει όλες εκείνες τις ημέρες που η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να γιορτάζει κάτι και κάθε τέτοια μέρα λένε «Χρόνια Πολλά» με γλυκανάλατο χαμόγελο και τηρούν κατά γράμμα το τυπικό κάθε ημέρας.

Και υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι. Που πιστεύουμε πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εφευρέθηκε σε μία εποχή που οι άνθρωποι χρειαζόταν αφορμές για να φλερτάρουν, που ο έρωτας ήταν απαγορευμένος και όλα αυτά έχουν εκλείψει προ πολλού για να υπάρχει ακόμα η αναγκαιότητα ενός Αγίου Βαλεντίνου ή οποιουδήποτε Αγίου που τον χρειαζόμαστε σαν αφορμή να… πούμε κάτι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη σοκολάτα. Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν τη σοκολάτα ωςαπαγορευμένο είδος που οδηγεί στην αμαρτία (βλέπε την ταινία Chocolat) και στην τερηδόνα (ρώτα τη μαμά και τον οδοντίατρό σου) και υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι που η σοκολάτα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας (ενίοτε και το καλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας). Όλοι εμείς που δοκιμάζουμε σοκολάτες διαφόρων γεύσεων, περιεκτικότητας σε κακάο και συνδυασμούς, με την ίδια ζέση που θα διαβάζαμε ένα καινούριο βιβλίο.

Για όλους μα όλους, κυκλοφορούν οι 5 λόγοι σύμφωνα με τη χημεία και τη βιολογία που η σοκολάτα μας κάνει καλό. Και θα τους παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Κι αν σας έπεισε το βίντεο και η επιστήμη, πάρτε τη σοκολάτα σας και ελάτε την  Πέμπτη το βράδυ εδώ.

 

Nίκη Λυμπέρη

 

Πηγή: www.digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.