ΑρχικήΆρθραΓιατί η σοκολάτα μάς κάνει καλό

Γιατί η σοκολάτα μάς κάνει καλό

Κοιτάχτε… υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Οι άνθρωποι που κοιτούν το ημερολόγιο, έχουν σημειώσει όλες εκείνες τις ημέρες που η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να γιορτάζει κάτι και κάθε τέτοια μέρα λένε «Χρόνια Πολλά» με γλυκανάλατο χαμόγελο και τηρούν κατά γράμμα το τυπικό κάθε ημέρας.

Και υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι. Που πιστεύουμε πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εφευρέθηκε σε μία εποχή που οι άνθρωποι χρειαζόταν αφορμές για να φλερτάρουν, που ο έρωτας ήταν απαγορευμένος και όλα αυτά έχουν εκλείψει προ πολλού για να υπάρχει ακόμα η αναγκαιότητα ενός Αγίου Βαλεντίνου ή οποιουδήποτε Αγίου που τον χρειαζόμαστε σαν αφορμή να… πούμε κάτι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη σοκολάτα. Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν τη σοκολάτα ωςαπαγορευμένο είδος που οδηγεί στην αμαρτία (βλέπε την ταινία Chocolat) και στην τερηδόνα (ρώτα τη μαμά και τον οδοντίατρό σου) και υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι που η σοκολάτα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας (ενίοτε και το καλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας). Όλοι εμείς που δοκιμάζουμε σοκολάτες διαφόρων γεύσεων, περιεκτικότητας σε κακάο και συνδυασμούς, με την ίδια ζέση που θα διαβάζαμε ένα καινούριο βιβλίο.

Για όλους μα όλους, κυκλοφορούν οι 5 λόγοι σύμφωνα με τη χημεία και τη βιολογία που η σοκολάτα μας κάνει καλό. Και θα τους παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Κι αν σας έπεισε το βίντεο και η επιστήμη, πάρτε τη σοκολάτα σας και ελάτε την  Πέμπτη το βράδυ εδώ.

 

Nίκη Λυμπέρη

 

Πηγή: www.digitallife.gr

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Μους σοκολάτας

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτη μους σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Μια εύκολη και υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες και εκπληκτικά αρώματα χάρη στο ούζο και το εστραγκόν!

Περισσότερα άρθρα

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Το απίστευτο υλικό που λείπει από τον καφέ σου

Καφές με βούτυρο, η νέα μόδα που υπόσχεται καλύτερη γεύση, μεγαλύτερη απορρόφηση της καφεΐνης και θαύματα στην απώλεια βάρους!

8 tips για να συντηρούμε φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο

Πώς συντηρούμε φρέσκα τα τυριά και τη φέτα αν δεν έχουμε άλμη; Μάθετε πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το τυρί για μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ