ΑρχικήΆρθραΗ κινέζικη νοστιμιά που δεν βαρεθήκαμε ποτέ!

Η κινέζικη νοστιμιά που δεν βαρεθήκαμε ποτέ!

Οι Κινέζοι, οι Ιταλοί καθώς και οι Άραβες έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν κατά καιρούς ότι κατέχουν τα copyrights του πρώτου νουντλ. Το 2005 όμως, μια ανακάλυψη Κινέζων γεωφυσικών και γεωλόγων, στα νερά του «Κίτρινου Ποταμού» στην πόλη Lajia της βορειοδυτικής Κίνας, έμελλε να εξυμνήσει τη Κίνα. Έκπληκτοι οι επιστήμονες, αντίκρισαν ένα νουντλ μέσα σε σφραγισμένο κύπελλο, θαμμένο 3 μέτρα κάτω από το χώμα. Το νουντλ αυτό έμοιαζε με το κλασσικό μακαρόνι που όλοι ξέρουμε λεπτό και κίτρινο, με τη μόνη διαφορά ότι ήταν 50 εκατοστά μακρύ! «Αυτή είναι η πιο πρόσφατη και έμπειρη απόδειξη της προέλευσης των νουντλς» λέει χαρακτηριστικά ο Houyuan Lu, μέλος της ομάδας των επιστημών που πήραν μέρος στην ανακάλυψη.

Ένα επίσης ωραίο στιγμιότυπο της ιστορίας των νουντλς είναι η ιδιαιτερότητα τους για τους κατοίκους της Άπω Ανατολής. Λόγω του σχήματος και του μήκους τους, συμβολίζουν τη μακροζωία και έτσι δεν τα σπάνε ποτέ πριν το μαγείρεμα. Γι αυτό όσο μακριά και αν είναι, μην τα σπας όπως κάνεις στα μακαρόνια όταν δεν χωράνε στην κατσαρόλα. Να παιδευτείς να χωρέσουν. Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι, δεν έχεις δει πόσο λεπτεπίλεπτοι και υγιείς είναι;

Τα νουντλς μπορούν να αντικαταστήσουν τα μακαρόνια σε ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής,καθώς έχουν λιγότερους υδατάνθρακες και ποικίλουν σε είδος, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Μερικές βάσεις υλικών για νουντλ είναι το σιτάρι, το αλεύρι ρυζιού και το άμυλο γλυκοπατάτας. Συνοδεύονται με κοτόπουλο, χοιρινό, ακόμα και θαλασσινά, όπως γαρίδες, διάφορους ξηρούς καρπούς και φυσικά ταιριάζουν απίστευτα με ψητά λαχανικά.

Τέλος, για την ολοκλήρωση της απόλαυσης ενός πιάτου με νουντλς, ένα από τα βασικότερα στοιχεία είναι η σάλτσα. Γλυκόξινη, με κάρυ, σόγιας, οι επιλογές είναι πολλές. Οι λάτρεις του καυτερού διαλέγουν την πρόκληση της σάλτσας τσίλι και ανάλογα με την αντοχή τους, έχουν την επιλογή ανάμεσα σε απαλή, μέτρια και πολύ καυτερή

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Νόστιμα burgers

Φτιάξτε τα καλύτερα σπιτικά μπέργκερ με τη συνταγή του Τάσου. Χορταστικό, ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι με ψωμάκι και λιωμένο τυρί.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για γλυκά ψυγείου με μπισκότα

Φτιάξτε τα πιο υπέροχα γλυκά ψυγείου με μπισκότα! Πεντανόστιμα δροσερά γλυκά με μπισκότα, τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα χωρίς ψήσιμο!

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ