ΑρχικήΆρθραΗ κινέζικη νοστιμιά που δεν βαρεθήκαμε ποτέ!

Η κινέζικη νοστιμιά που δεν βαρεθήκαμε ποτέ!

Οι Κινέζοι, οι Ιταλοί καθώς και οι Άραβες έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν κατά καιρούς ότι κατέχουν τα copyrights του πρώτου νουντλ. Το 2005 όμως, μια ανακάλυψη Κινέζων γεωφυσικών και γεωλόγων, στα νερά του «Κίτρινου Ποταμού» στην πόλη Lajia της βορειοδυτικής Κίνας, έμελλε να εξυμνήσει τη Κίνα. Έκπληκτοι οι επιστήμονες, αντίκρισαν ένα νουντλ μέσα σε σφραγισμένο κύπελλο, θαμμένο 3 μέτρα κάτω από το χώμα. Το νουντλ αυτό έμοιαζε με το κλασσικό μακαρόνι που όλοι ξέρουμε λεπτό και κίτρινο, με τη μόνη διαφορά ότι ήταν 50 εκατοστά μακρύ! «Αυτή είναι η πιο πρόσφατη και έμπειρη απόδειξη της προέλευσης των νουντλς» λέει χαρακτηριστικά ο Houyuan Lu, μέλος της ομάδας των επιστημών που πήραν μέρος στην ανακάλυψη.

Ένα επίσης ωραίο στιγμιότυπο της ιστορίας των νουντλς είναι η ιδιαιτερότητα τους για τους κατοίκους της Άπω Ανατολής. Λόγω του σχήματος και του μήκους τους, συμβολίζουν τη μακροζωία και έτσι δεν τα σπάνε ποτέ πριν το μαγείρεμα. Γι αυτό όσο μακριά και αν είναι, μην τα σπας όπως κάνεις στα μακαρόνια όταν δεν χωράνε στην κατσαρόλα. Να παιδευτείς να χωρέσουν. Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι, δεν έχεις δει πόσο λεπτεπίλεπτοι και υγιείς είναι;

Τα νουντλς μπορούν να αντικαταστήσουν τα μακαρόνια σε ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής,καθώς έχουν λιγότερους υδατάνθρακες και ποικίλουν σε είδος, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Μερικές βάσεις υλικών για νουντλ είναι το σιτάρι, το αλεύρι ρυζιού και το άμυλο γλυκοπατάτας. Συνοδεύονται με κοτόπουλο, χοιρινό, ακόμα και θαλασσινά, όπως γαρίδες, διάφορους ξηρούς καρπούς και φυσικά ταιριάζουν απίστευτα με ψητά λαχανικά.

Τέλος, για την ολοκλήρωση της απόλαυσης ενός πιάτου με νουντλς, ένα από τα βασικότερα στοιχεία είναι η σάλτσα. Γλυκόξινη, με κάρυ, σόγιας, οι επιλογές είναι πολλές. Οι λάτρεις του καυτερού διαλέγουν την πρόκληση της σάλτσας τσίλι και ανάλογα με την αντοχή τους, έχουν την επιλογή ανάμεσα σε απαλή, μέτρια και πολύ καυτερή

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Ιρλανδική ζεστή σοκολάτα

Συνταγή για αυθεντική Ιρλανδική ζεστή σοκολάτα!

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!

Περισσότερα άρθρα

Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Θρεπτικά, δροσερά και ισορροπημένα διατροφικά σνακ που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια!

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ