Καφές φίλτρου και τρόποι να αξιοποιήσουμε το κατακάθι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το μότο ”δεν πετάμε τίποτα”  έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όσοι από εμάς  απολαμβάνουμε τον καφέ, συνήθως ρίχνουμε το κατακάθι στον κάδο των αχρήστων. Κι όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κατακάθι του καφέ στην καθημερινότητά μας, εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας κατά κάποιο τρόπο το περιβάλλον.

  • Απομακρύνει τις μυρωδιές Τρίβοντας τα χέρια μας με λίγο κατακάθι του καφέ, θα απαλλαγούμε από την ενοχλητική μυρωδιά του κρεμμυδιού ή του σκόρδου που μόλις καθαρίσαμε. Ακόμη, το κατακάθι του καφέ μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου.
  • Λίπασμα. Λίγο κατακάθι καφέ στη γλάστρα 1 ή 2 φορές το μήνα λειτουργεί ως το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά μας αφού περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία.
  • Εντομοαπωθητικό. Λίγο κατακάθι καφέ στις άκρη της πόρτας μπορεί να απωθήσει τα έντομα να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Καθαριστικό κουζίνας. Τρίβουμε τα μάτια της κουζίνας με λίγο κατακάθι καφέ για να εξαφανιστούν τα λίπη.
  • Απολεπιστικό σώματος. Αντί για μάσκες απολέπισης του εμπορίου, φτιάχνουμε το δικό μας απολεπιστικό αναμειγνύοντας το κατακάθι του καφέ με λίγη ενυδατική λοσιόν ή κάποιο αρωματικό έλαιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.