ΑρχικήΆρθρα6 λάθη που κάνεις όταν ψήνεις κοτόπουλο

6 λάθη που κάνεις όταν ψήνεις κοτόπουλο

Από τη Λίζα Μάτσα,

Το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας, οπότε είναι άξιο προσοχής κάθε μαγείρισσας που θέλει να εντυπωσιάζει κάθε μέρα, κάνοντας από το πιο περίπλοκο έως το πιο εύκολο φαγητό σαν και αυτό. Εντόπισε πιθανά λάθη κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου και ακολούθησε τα παρακάτω προτεινόμενα tips!

  1. Ψήνεις το κοτόπουλο χωρίς να απομακρύνεις την επιπλέον υγρασία. Είναι σημαντικό να σκουπίσεις με απορροφητικό χαρτί ολόκληρο το κοτόπουλο ώστε να παραμείνει τραγανό κατά το ψήσιμο. 
  2. Τσιγκουνεύεσαι τη μαρινάδα και το αλάτι. Δεν είπαμε να υπερβάλλεις, ωστόσο φρόντισε να απλώσεις με το πινέλο όλη τη μαρινάδα στο κοτόπουλο, δίνοντας έμφαση στα κρυφά σημείο όπως κάτω από τις φτερούγες και τα μπούτια. Επίσης αλάτισε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου
  3. Δίνεις γεύση και άρωμα μόνο εξωτερικά. Τοποθέτησε στην κοιλιά του κοτόπουλου φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού προκειμένου να διατηρήσεις την υγρασία στο εσωτερικό του. Για έξτρα μπόνους γεύσης θα μπορούσες να προσθέσεις και λίγο βούτυρο, που ιδανικά θα έχεις αρωματίσει. Εναλλακτικά, μπορείς να το ψήσεις όρθιο σε κουτάκι μπίρας, μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που προτείνει ο Τάσος στο βιβλίο του “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” (εκδόσεις Πατάκη). 
  4. Διατηρείς την ίδια θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος. Τα πρώτα 20 λεπτά δυνάμωσε τη φωτιά στους 230 βαθμούς και μετά κατέβασέ το στους 200 μέχρι να ψηθεί ολόκληρο.     
  5. Το κοτόπουλο σου είναι άγευστο. Προτίμησε βιολογικά κοτόπουλα που τρέφονται με σιτηρά και όχι τις πιο οικονομικές προσφορές του σούπερ μάρκετ, όσο σου επιτρέπει το πορτοφόλι σου. 
  6. Δεν χρησιμοποιείς θερμόμετρο. Το θερμόμετρο φαντάζει μεγάλη βαβούρα στο κεφάλι σου, όμως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις στο παχύτερο μέρος του μηρού του κοτόπουλου και μόλις καταγράψει 165°C να το αφήσεις να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψεις.

Δες όλα τα μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο κάνοντας κλικ εδώ.

Υπέροχες συνταγές για κοτόπουλο θα βρεις εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τηγανητό ρύζι

Το τηγανητό ρύζι είναι ένα πανεύκολο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουν περισσέψει, όπως κρέας ή κοτόπουλο.

Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Σάλτσα γαρίδας

Συνταγή για πικάντικη σάλτσα γαρίδας!

Περισσότερα άρθρα

8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Κι όμως, η ζωή χωρίς γλυκό δεν είναι απαραίτητα γκρίζα!

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ