Τα 4 μυστικά για τέλειο τηγάνισμα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις καλοτηγανισμένες πατάτες, στα ψάρια και τα θαλασσινά που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι, στους αφράτους και μυρωδάτους κεφτέδες. To σωστό τηγάνισμα έχει μικρά μυστικά και το Μαμα Πειναω σας τα αποκαλύπτει.

Επιλέξτε το κατάλληλο τηγάνι, αρκετά βαθύ και βαρύ. Φυσικά το μέγεθος του τηγανιού εξαρτάται από την ποσότητα που θέλουμε να τηγανίσουμε.

Χρησιμοποιήστε το σωστό λάδι. Η επιλογή ελαιόλαδου, ηλιέλαιου ή σπορέλαιου είναι θέμα γεύσης και προτιμήσεων. Το ελαιόλαδο είναι πιο υγεινό, ωστόσο είναι πιο “βαρύ” για το στομάχι. Ένα καλό σπορέλαιο είναι η πιο συνήθης επιλογή. Σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι για περισσότερες από τρεις φορές, αφού όμως το αποθηκεύσουμε και το συντηρήσουμε σωστά. Δείτε τον πλήρη οδηγό για το λάδι τηγανίσματος εδώ

Για να ξέρουμε πότε ακριβώς έχει ζεσταθεί καλά το λάδι, βυθίζουμε μέσα μια ξύλινη κουτάλα. Αν δημιουργηθούν φυσαλίδες, τότε το λάδι είναι έτοιμο. 

Το μυστικό για να πετάγεται λίγο λάδι έξω από το τηγάνι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος είναι να στεγνώσουμε πολύ καλά τα υλικά που θα τηγανίσουμε (π.χ. πατάτες, κολοκυθάκια κλπ).

Πώς θα τηγανίσουμε σωστά τα καλαμαράκια; Η απάντηση βρίσκεται εδώ.

Ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους και το πόσο φαγητό θα τηγανίσουμε επιλέγουμε και την ποσότητα του λαδιού. Το λάδι πρέπει πάντα να καλύπτει το φαγητό στο τηγάνι.

Δείτε τα μυστικά για τραγανές τηγανητές πατάτες με ένα κλικ εδώ.

Πανάρισμα, αλεύρωμα και κουρκούτι είναι τεχνικές που συνηθίζονται στο τηγάνισμα. Δείτε ιδέες για κουρκούτι για ψάρια εδώ, ενώ ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το πανάρισμα του κοτόπουλο βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.