fbpx

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα συνταγή

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα υγιεινό και ιδιαίτερα δροσερό γλυκό με παγωμένο γιαούρτι και φρέσκιες φράουλες!
Prep Time5 ώρες 20 λεπτά
Total Time5 ώρες 20 λεπτά
Servings: 6
Calories: 220θερμίδες

Ingredients

  • 500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Instructions

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κονιάκ (προαιρετικά) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα  με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).
  •  
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.