Σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με φακές και σπανάκι
Σουπιές με φακές και σπανάκι
Εκτύπωση

Σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με φακές και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο με σουπιές στην κατσαρόλα, ιδανικό για νηστεία.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουπιές με φακές και σπανάκι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 480θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού φακές βρασμένες για 20 λεπτά
  • 500 γρ. σπανάκι μικρόφυλλο πλυμένο
  • 600 γρ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε νερό που βράζει ζεματάμε για 1 λεπτό το σπανάκι και στη συνέχεια το βάζουμε σε μπολ γεμάτο με νερό με παγάκια.
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατιμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-40 λεπτά. Παράλληλα προσθέτουμε σε 2 δόσεις τον μισό ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις σουπιές με φακές και σπανάκι ζεστές.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή