Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τις καλύτερες συνταγές για μακαρονάδες!
Αν ρωτήσετε τη γνώμη μας, τα ζυμαρικά έχουν ή θα πρέπει να έχουν την τιμητική τους κάθε μέρα, αφού όχι μόνο είναι εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα υλικά, φρούτα, λαχανικά, κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά και να μας δώσουν ένα πιάτο πλούσιο, εύγεστο και χορταστικό. Η 25η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Καθιερώθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το κοινό για τη θρεπτική αξία των ζυμαρικών καθώς και για τα οφέλη τους στον οργανισμό μας.
Δείτε τα λάθη που κάνετε πάντα όταν φτιάχνετε μακαρονάδα με ένα μόνο κλικ.
Την υπέροχη γεύση τους γεύτηκαν οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι, οι κάτοικοι της Αρχαίας Κίνας. Κατά τον Μεσαίωνα, πίστευαν ότι το βράσιμό τους πρέπει να διαρκεί όσο τρία ”Πάτερ Ημών”. Ο Βοκκάκιος στο έργο του Δεκαήμερο αναφέρει μια χώρα φανταστική και μακρινή όπου τα βούνα είναι φτιαγμένα από τριμμένη παρμεζάνα και ο λαός τρώει καθημερινά ραβιόλια και μακαρόνια. Μάλιστα, η Νάπολη ήταν η ιταλική πόλη με τα περισσότερα καταστήματα που έφτιαχναν και πουλούσαν ζυμαρικά, σε σημείο που το 1785 υπήρχαν 280 μαγαζιά, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη και την ειδίκευση των Ιταλών στα μακαρόνια.
Στο Μαμα Πειναω είμαστε μακαρονάδες και με το παραπάνω, και για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές για μακαρονάδες.
Γιουβέτσι μοσχαράκι. Κλασικό ελληνικό πιάτο που θυμίζει τις κυριακάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι. Βρείτε τη συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι με ένα κλικ εδώ.
Γαριδομακαρονάδα. Την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο,αφού είναι εύκολη, γρήγορη κι ευωδιάζει νησί. Βρείτε τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ένα κλικ εδώ.
Μακαρόνια με μπρόκολο. Υγιεινή και θρεπτική αυτή η μακαρονάδα απογειώνει με τον καλύτερο τρόπο το μπρόκολο. Βρείτε τη συνταγή για μακαρονάδα με μπρόκολο με ένα κλικ εδώ.
Καρμπονάρα. Χωρίς πολλά υλικά, αυτή η υπέροχη μακαρονάδα με την πλούσια, κρεμώδη σάλτσα αποδεικνύει ότι μερικές συνταγές είναι διαχρονικές. Βρείτε τη συνταγή για μακαρονάδα με βούτυρο με ένα κλικ εδώ.
Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού. Τι να πούμε για αυτή τη μακαρονάδα; Όλη η μυρωδιά και φρεσκάδα του βασιλικού σε ένα πιάτο. Βρείτε τη συνταγή για μακαρονάδα με πέστο με ένα κλικ εδώ.
Μακαρονόπιτα. Μια διαφορετική πίτα με πρωταγωνιστή τα ζυμαρικά που σερβίρεται ως ορεκτικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο. Βρείτε τη συνταγή για μακαρονόπιτα με ένα κλικ εδώ.
Μακαρόνια στον φούρνο με μανιτάρια και γκρατιναρισμένα με κρέμα γάλακτος και τυριά. Γλείφουμε ήδη τα δάχτυλά μας! Βρείτε τη συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο με ένα κλικ εδώ.
Δείτε όλα τα μυστικά τέλεια μακαρόνια φούρνου κάνοντας κλικ εδώ!
Παστίτσιο στο τηγάνι. Για όποιον πιστεύει ότι το παστίτσιο είναι μπελαλίδικο, ας δοκιμάσει αυτό το παστίτσιο στο τηγάνι και θα μας θυμηθεί. Βρείτε τη συνταγή για παστίτσιο στο τηγάνι με ένα κλικ εδώ.
Αν μαγεύεστε με τη μοναδική γεύση των απλών υλικών, φτιάξτε τη συνταγή για μακαρονάδα ναπολιτέν.
Πέννες με κόκκινη σάλτσα και σουτζούκι. Η σάλτσα ντομάτας δένει απίστευτα με το πικάντικο σουτζούκι και δίνουν ένα πιάτο με πλούσια γεύση. Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή για μακαρονάδα με σουτζούκι με ένα κλικ εδώ.
Από την Μαρία Αϊβαλιώτη