Στη στήλη The Tastemakers, ο Τάσος Αντωνίου συναντά προσωπικότητες που καθορίζουν τις τάσεις στη γεύση, τη γαστρονομία και γενικότερα το food culture. Αυτή την εβδομάδα, καλωσορίζουμε τον συνιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου Αιάκειον στην Αίγινα, Αλέξανδρο Κουκούλη.
Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία σε σχέση με το φαγητό;
Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια είναι η πρώτη! Μπορώ όμως να σου πω ότι μεγάλωσα σε ένα μαγαζί με πολλές γεύσεις και πολλά αρώματα. Γεύσεις γλυκές και γεύσεις αλμυρές!
Έχεις αγαπημένο/α εστιατόριο/α και αν ναι ποιο/α είναι αυτό/α;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, μου αρέσουν και τα εστιατόρια και η κλασσική ταβέρνα και το street food.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό όταν τρως έξω;
Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα ζυμαρικά ή ένα ωραίο κρέας.
Ποιο φαγητό/ά δεν σου αρέσει;
Δυστυχώς η ψαρόσουπα.
Στην δουλειά τι σου αρέσει να τρως; Παίρνεις μαζί σου ταπεράκι;
Στην δουλειά τις περισσότερες φορές τρώω κάτι πρόχειρο λόγω χρόνου.
Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σου στο dinner των ονείρων σου;
Πρώτα ο υιός μου με την γυναίκα μου και μετά φίλοι και άνθρωποι που τους αρέσει το φαγητό και η καλή παρέα!
Μαγειρεύεις στο σπίτι; Αν ναι ποιο φαγητό φτιάχνεις τέλεια; Στο σπίτι δεν θα έλεγα ότι μαγειρεύω συχνά. Όταν το κάνω όμως προσπαθώ να πειραματιζομαι και να φτιάχνω συνταγές με το φιστίκι Αιγίνης, όπως ζυμαρικά με pesto από φιστίκι.
Με τα κοκτέιλ πως τα πας;
Γενικά δεν τα πάω καθόλου καλά με το αλκοόλ, είμαι λίγο ξενέρωτος. Ξέρω όμως να φτιάχνω πολλά κοκτέιλ, θα το δοκιμάσω όλα, αλλά με το ζόρι θα πιω ένα ολόκληρο!
Θα έβαζες κάτι άλλο πάνω από το φαγητό;
Νομίζω πως το φαγητό συνδυάζει πολλά, οπότε δεν είμαι σίγουρος. Συνδυάζεις διασκέδαση και ταξιδεύεις με τις γεύσεις.
Ποιο συστατικό βρίσκουμε πάντα στην κουζίνα σου;
Τι άλλο… το φιστίκι Αιγίνης!
Απολαμβάνεις την μαγειρική;
Νομίζω ότι το έχεις καταλάβει από τις προηγούμενες απαντήσεις!
Ποιο είναι το φαγητό που μισείς και γιατί;
Δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα.
Σουβλάκι ή καλαμάκι;
Εννοείται σουβλάκι!
Στο τελευταιο σου γεύμα τι θα ήθελες να είχε το μενού;
Ένα καλό γλυκό.
Το αγαπημένο σου comfort food;
Μακαρόνια με κιμά!
Όταν μαγειρεύεις με συνταγή, την ακολουθείς πιστά;
Τις περισσότερες φορές προσπαθώ να τις πειράζω.
Ένα συστατικό που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;
Nομίζω το ελαιόλαδο!
Φρέντο ή φραπέ;
Φρέντο.
Θα γινόσουν vegetarian/vegan;
Τι πιστεύεις; Όχι!
Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό;
Έξοδος για φαγητό.
Ποιο φαγητό σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία;
Μακαρόνια με κέτσαπ και σπανακόρυζο.
Ακολουθήστε το Αιάκειον στο Instagram.
Δείτε περισσότερες συνεντεύξεις από τη στήλη The Tastemakers: Γεωργία Δρακάκη, Κρίστυ Περρή, Νένα Ισμυρνόγλου, Γιοβάννα Λύκου και Βαγγέλης Λεούσης