ΑρχικήΆρθραThe Tastemakers: Αλέξανδρος Κουκούλης

The Tastemakers: Αλέξανδρος Κουκούλης

Στη στήλη The Tastemakers, ο Τάσος Αντωνίου συναντά προσωπικότητες που καθορίζουν τις τάσεις στη γεύση, τη γαστρονομία και γενικότερα το food culture. Αυτή την εβδομάδα, καλωσορίζουμε τον συνιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου Αιάκειον στην Αίγινα, Αλέξανδρο Κουκούλη.

Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία σε σχέση με το φαγητό; 

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια είναι η πρώτη! Μπορώ όμως να σου πω ότι μεγάλωσα σε ένα μαγαζί με πολλές γεύσεις και πολλά αρώματα. Γεύσεις γλυκές και γεύσεις αλμυρές!

Έχεις αγαπημένο/α εστιατόριο/α και αν ναι ποιο/α είναι αυτό/α;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, μου αρέσουν και τα εστιατόρια και η κλασσική ταβέρνα και το street food.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό όταν τρως έξω; 

Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα ζυμαρικά ή ένα ωραίο κρέας.

Ποιο φαγητό/ά δεν σου αρέσει; 

Δυστυχώς η ψαρόσουπα.

Στην δουλειά τι σου αρέσει να τρως; Παίρνεις μαζί σου ταπεράκι; 

Στην δουλειά τις περισσότερες φορές τρώω κάτι πρόχειρο λόγω χρόνου.

Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σου στο dinner των ονείρων σου; 

Πρώτα ο υιός μου με την γυναίκα μου και μετά φίλοι και άνθρωποι που τους αρέσει το φαγητό και η καλή παρέα!

Μαγειρεύεις στο σπίτι; Αν ναι ποιο φαγητό φτιάχνεις τέλεια; Στο σπίτι δεν θα έλεγα ότι μαγειρεύω συχνά. Όταν το κάνω όμως προσπαθώ να πειραματιζομαι και να φτιάχνω συνταγές με το φιστίκι Αιγίνης, όπως ζυμαρικά με pesto από φιστίκι.

Με τα κοκτέιλ πως τα πας; 

Γενικά δεν τα πάω καθόλου καλά με το αλκοόλ, είμαι λίγο ξενέρωτος. Ξέρω όμως να φτιάχνω πολλά κοκτέιλ, θα το δοκιμάσω όλα, αλλά με το ζόρι θα πιω ένα ολόκληρο!

Θα έβαζες κάτι άλλο πάνω από το φαγητό; 

Νομίζω πως το φαγητό συνδυάζει πολλά, οπότε δεν είμαι σίγουρος. Συνδυάζεις διασκέδαση και ταξιδεύεις με τις γεύσεις.

Ποιο συστατικό βρίσκουμε πάντα στην κουζίνα σου;

Τι άλλο… το φιστίκι Αιγίνης!

Απολαμβάνεις την μαγειρική; 

Νομίζω ότι το έχεις καταλάβει από τις προηγούμενες απαντήσεις!

Ποιο είναι το φαγητό που μισείς και γιατί; 

Δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα.

Σουβλάκι ή καλαμάκι; 

Εννοείται σουβλάκι!

Στο τελευταιο σου γεύμα τι θα ήθελες να είχε το μενού; 

Ένα καλό γλυκό.

Το αγαπημένο σου comfort food;

Μακαρόνια με κιμά!

Όταν μαγειρεύεις με συνταγή, την ακολουθείς πιστά; 

Τις περισσότερες φορές προσπαθώ να τις πειράζω.

Ένα συστατικό που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;

Nομίζω το ελαιόλαδο!

Φρέντο ή φραπέ; 

Φρέντο.

Θα γινόσουν vegetarian/vegan; 

Τι πιστεύεις; Όχι!

Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό; 

Έξοδος για φαγητό.

Ποιο φαγητό σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία;

Μακαρόνια με κέτσαπ και σπανακόρυζο.

Ακολουθήστε το Αιάκειον στο Instagram.

Δείτε περισσότερες συνεντεύξεις από τη στήλη The Tastemakers: Γεωργία Δρακάκη, Κρίστυ Περρή, Νένα Ισμυρνόγλου, Γιοβάννα Λύκου και Βαγγέλης Λεούσης

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τέλειες τηγανητές πατάτες

Τέλειες διπλοτηγανισμένες πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου.

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.

Μους κέικ σοκολάτας

Μους κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Aφήστε το υπέροχο αυτό μους κέικ να κρυώσει ελαφρώς αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.

Περισσότερα άρθρα

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ