ΑρχικήΆρθραΠώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά, όλα τα μυστικά.

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεχάσουμε να βγάλουμε το κρέας στην κατάψυξη και να το θυμόμαστε τη στιγμή που μπαίνουμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε. Για να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, βρήκαμε πώς μπορούμε να ξεπαγώσουμε το κρέας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις σε 5 λεπτά και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: 3 συνταγές για τέλειο, ζουμερό κρέας

Σε δυνατή φωτιά και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το νερό. Μόλις το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε μέσα το κρέας πακεταρισμένο σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος, ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το κομμάτι κρέατος που θέλουμε να ξεπαγώσουμε) και μόλις το βγάλουμε το κρέας είναι ξεπαγωμένο και κατάλληλο να το μαγειρέψουμε.

Δείτε επίσης: Όλα τα μυστικά για άψογο κοτόπουλο πανέ

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε σε ένα μπολ λίγο ξίδι, ζεστό νερό και στη συνέχεια να προσθέσουμε το κρέας που θέλουμε να ξεπαγώσουμε. Μετά από 20 – 25 λεπτά, το κρέας μας θα έχει ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμο γα μαγείρεμα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι!

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ