Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Συνταγή για τέλειο γλυκό με black forest σε ποτηράκια. Ιδανικό για κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μερίδες: 6

Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς σοκολάτας. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 150 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο απαλό μείγμα. Αναμειγνύουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. 

Μοντάρουμε το τράιφλ: Σε ατομικά βαζάκια ή ποτηράκια στρώνουμε το κέικ. Συνεχίζουμε με τη σαντιγί, τη μους σοκολάτας και το γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Επικαλύπτουμε την κορυφή με τριμμένη σοκολάτα και επιπλέον βύσσινο.