Μεσογειακή τηγανιά

Μεσογειακή τηγανιά Συνταγή
Μεσογειακή τηγανιά Συνταγή

Μεσογειακή τηγανιά

Μεσογειακή τηγανιά θαλασσινών. Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε εξαιρετικά με ένα καραφάκι ούζο.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 15 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 310 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες από κελύφη
  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα από το χνούδι
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 2 καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. γαύρος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το καλαμάρι και τον γαύρο, ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι ξεσκέπαστο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που έβγαλαν τα όστρακα. Βάζουμε όλα τα θαλασσινά σε μια βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μεσογειακή τηγανιά

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.