Πιπερόπιτα με κοτόπουλο. Μια υπέροχη πίτα εύκολη και πολύ γρήγορη.

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο
Εκτύπωση

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Δοκιμάστε αυτή τη χορταστική πιπερόπιτα με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών του Τάσου και θα ξετρελαθείτε!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιπερόπιτα με κοτόπουλο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 6
Θερμίδες 315θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 4 κ.σ. τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πιπερόπιτα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ. Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

Watch Greek Recipes in English here

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Συνταγή για σπιτικά πατατάκια μήλου, ιδιαίτερα ελαφριά, γλυκά και νόστιμα σαν σνακ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Μπακλαβάς τιραμισού

Συνταγή για απίθανο μπακλαβά τιραμισού!

Χοιρινό με μελωμένα κυδώνια

Συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό με μελωμένες πατάτες και κυδώνια.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Xυμός καρπούζι: 6 λόγοι που πρέπει να πίνουμε καθημερινά

Δείτε τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρει ο χυμός καρπούζι στον οργανισμό!

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ