Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)

Μια υπέροχη σαλάτα πλούσια σε γεύσεις και υλικά. Σερβίρεται ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Σαλάτα Caesar's (του Καίσαρα)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και το κόβουμε σε μπουκιές ή λωρίδες. Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 6 λεπτά.

Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μπέικον σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι.

Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν, το μαρούλι και τις φλούδες παρμεζάνας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως. 

Φωτο: iloveitalianfood.org