Θαλασσινά με λαχανικά

Θαλασσινά με λαχανικά Συνταγή

Θαλασσινά με λαχανικά, ένα φανταστικό πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών. Υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Το καλοκαίρι στο πιάτο σας.

Θαλασσινά με λαχανικά Συνταγή
Print

Θαλασσινά με λαχανικά

Θαλασσινά με λαχανικά, συνταγη ένα φανταστικό πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών. Υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Το καλοκαίρι στο πιάτο σας.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Θαλασσινά με λαχανικά
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Total Time 25 λεπτά
Servings 4
Calories 400θερμίδες

Ingredients

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 περίπου 200 γραμμ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές
  • 6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Instructions

  • 1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από τη ράχη τους. Χαράζουμε τις γαρίδες στη μέση, χωρίς να χωρίσουμε τελείως τις δύο πλευρές (σαν πεταλούδα).
  • 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες για 1΄, ίσα να κοκκινίσουν, και τις βάζουμε σε πιατέλα.
  • 3. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄. Προσθέτουμε το ψάρι και σοτάρουμε για 4΄-5΄ επιπλέον.
  • 4. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε το φαγητό με κρασί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄-4΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δείτε επίσης: Σαλάτα με σύκα και blue cheese!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή