Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι συνταγή
Advertisement

Φακόρυζο πιλάφι, πολυ εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Φακόρυζο πιλάφι συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με γευστικό ρύζι και θρεπτικές φακές. Το φακόρυζο είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε όλοι και να γλύφουν τα δάχτυλά τους!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time25 λεπτά
Total Time35 λεπτά
Servings: 4
Calories: 195θερμίδες

Ingredients

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό. Σερβίρουμε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό. ​
Advertisement
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.