Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι συνταγή

Φακόρυζο πιλάφι, πολυ εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Φακόρυζο πιλάφι συνταγή

Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με γευστικό ρύζι και θρεπτικές φακές. Το φακόρυζο είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε όλοι και να γλύφουν τα δάχτυλά τους!
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 25 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 35 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 195 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό. Σερβίρουμε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό. ​
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Φακόρυζο πιλάφι

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.