ΑρχικήΆρθραΠώς φτιάχνω μους σοκολάτα, εύκολα, γρήγορα και πετυχημένα!

Πώς φτιάχνω μους σοκολάτα, εύκολα, γρήγορα και πετυχημένα!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ένας από τους λόγους που λατρεύουμε τη γαλλική κουζίνα είναι η μους σοκολάτας ή, για να το πούμε με άψογη γαλλική προφορά, η mousse au chocolat. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εξακριβωμένη η γαλλική καταγωγή της μους σοκολάτας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γάλλοι ζαχαροπλάστες την σέρβιραν στην εκλεκτή πελατεία τους από τον 18ο αιώνα, όπως μαρτυρούν διάφορες γραπτές πηγές. Όπως και να έχει, η μους σοκολάτας είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο με ντελικάτη εμφάνιση, αέρινη υφή και λαχταριστή πλούσια γεύση. Αν και αποτελεί ένα εύκολο γλύκισμα, πολλοί δεν καταφέρνουν να πετύχουν τη συνταγή της μους. Με αυτά τα μικρά μυστικά θα φτιάξετε πανεύκολα την τέλεια μους σοκολάτας που θα ζήλευε και ο καλύτερος Γάλλος pâtissier!

Δείτε τη συνταγή για εύκολη μους σοκολάτας με ένα κλικ εδώ! 

  • Ποια σοκολάτα θα επιλέξουμε; Η αυθεντική μους σοκολάτας έχει έντονη και γεμάτη γεύση που οφείλεται στη σοκολάτα. Διαλέγουμε καλής ποιότητας κουβερτούρα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Μέχρι να πετύχετε τη βασική συνταγή, προτείνουμε να αποφύγετε άλλου είδους σοκολάτες όπως γάλακτος ή λευκή.
  • Η μους τυπικά χρειάζεται αρκετή ζάχαρη, την οποία πρέπει να διαλύσουμε πολύ καλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο μίξερ χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δώσουν ένα μείγμα ομοιόμορφο, πολύ λεπτό και αφράτο.
  • Η βασική συνταγή της μους περιλαμβάνει αυγά και κυρίως ασπράδια. Όσο κι αν σας φανεί παράξενο, οι ζαχαροπλάστες προτιμούν αυγά εβδομάδας αφού περιέχουν περισσότερο αέρα που τους επιτρέπει να φουσκώνουν καλύτερα και να δίνουν πιο αφράτα μείγματα. Βασικό βήμα είναι να χτυπήσουμε πολύ καλά τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να σχηματίσουν κορυφές και να δώσουν ένα σφιχτό μείγμα. 
  • Μόλις η μους σοκολάτας είναι έτοιμη, θα πρέπει να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες. Μπορεί η αναμονή να φαίνεται ατελείωτη, όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Δείτε τη συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ με ένα κλικ εδώ! 

Δοκιμάστε και αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με άρωμα καφέ!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα

Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα. Το καλυτερο σνακ για τους μικρους μας φιλους

Blue Lagoon

Συνταγή για εξωτικό Blue Lagoon!

Σπιτικά κρουτόν με τυρί

Τέλεια σπιτικά κρουτόν, εύκολα και γρήγορα, για να συνοδεύσετε τις σαλάτες ή τις σούπες σας. Εκτός από τη βασική συνταγή δοκιμάστε τα κρουτόν με τυρί, σκόρδο ή μυρωδικά και θα ξετρελαθείτε.

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ