ΑρχικήΆρθραΦτιάξε brunch στο σπίτι

Φτιάξε brunch στο σπίτι

Η Κυριακή θέλει αργοπορημένο ξύπνημα, χουζούρεμα μέχρι  που να βαρεθούμε το κρεβάτι και καλό φαγητό  για να πάρουμε δυνάμεις για τη βδομάδα που έρχεται. Φαγητό,όμως, με τα όλα του, έτσι για να αισθανθούμε σαν πριγκίπισσες και πριγκιπόπουλα. Φαγητό δηλαδή που  να  μπορεί να συνδυάσει  τον καφέ και τον χυμό με κάτι πιο αλμυρό και πικάντικο ή με κάτι άκρως λιγωτικό (αφού την Κυριακή η μέρα ξεκινά αργά, συνεπώς όλοι οι γευστικοί πειραματισμοί πρέπει να επιτρέπονται).

Το brunch, «μείγμα» των λέξεων breakfast και lunch, είναι η καλύτερη λύση – κι εννοείται ότι ευχαριστούμε εκείνον που το επινόησε  αφού απενεχοποίησε τους λίγο ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς. Το brunch έγινε αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια, αφού πολλά είναι τα καφέ-εστιατόρια που το διοργανώνουν κάθε σαββατοκύριακο. Εμείς, όμως, σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας brunch για πιο φιλικές ή και ιδιαίτερες στιγμές. Και μην διστάζετε, αφού έχουμε για εσάς τις καλύτερες συνταγές.

Εν αρχή είναι ο καφές, γαλλικός ή παγωμένος, όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει επικίνδυνα. Κι αν κάποιος δεν θέλει καφέ, έχουμε την καλύτερη λεμονάδα και 8 καταπληκτικά μυστικά για να την απογειώσετε! Προτιμάτε παγωμένο τσάι; Συμβουλευτείτε τα μικρά μας μυστικά για το πώς θα φτιάξετε το καλύτερο!

Το μενού ενός brunch πρέπει να περιλαμβάνει αλμυρές γεύσεις, πλούσιες, αλλά ελαφριές. Μάφινς με κολοκύθα, μια quiche lorraine (σας έχουμε αυθεντική γαλλική συνταγή, mesdames et messieurs), σάντουιτς με αβοκάντο ή τον βασιλιά των σάντουιτς (club sandwich δηλαδή) και, φυσικά, αυγά σε πολλές εκδοχές, ανάλογα με τις ορέξεις σας.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα γλυκίσματα που κάνουν το brunch το αγαπημένο μας γεύμα. Μπισκότα με καραμέλα, γρήγορο μπισκότο στο τηγάνι, pancakes με μέλι, μια πανεύκολη κερασόπιτα (είδαμε τα πρώτα κεράσια στην λαϊκή κι είπαμε να επωφεληθούμε), δροσερό βελουτέ με γιαούρτι και μύρτιλλα  κι ένα σοκολατένιο cheesecake με 3 μόνο υλικά είναι γλυκά που εγγυώνται  αξεπέραστη γεύση χωρίς πολύ κόπο – είπαμε, η Κυριακή δεν πρέπει να χαραμίζεται!

Δοκίμαστε, λοιπόν, να φτιάξετε το δικό σας brunch και σίγουρα θα μας θυμηθείτε. Καλή Κυριακή!

Εικόνα via prettyfoods.tumblr.com/post/157529741

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Συνταγή για παγωτό γιαούρτι με μέλι, καρύδια και σοκολάτα!

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Θρεπτικά, δροσερά και ισορροπημένα διατροφικά σνακ που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια!

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ